Het nieuwe binnenklimaat van de Universiteit Twente

woensdag 11 augustus 2010
timer 2 min
Hightech klimaatsysteem door Otterman Techniek B.V. en CMK Luchttechniek.

Het gebouw “De Spiegel” van de Universiteit Twente was toe aan een ingrijpende renovatie. Hierdoor is het gebouw vandaag de dag voorzien van een glazen klimaatfaçade die tevens is voorzien van zonnepanelen. Bij de bouw hiervan is destijds rekening gehouden met de luchtbehandelinginstallaties. Deze façade geeft het gebouw aan de buitenkant zowel een esthetisch fraai uiterlijk als een milieuvriendelijk imago.

 

Interieur

Als we een kijkje nemen aan de binnenkant van De Spiegel, dan vinden we op de vijfde etage de afdeling Personeel, Arbeid & Organisatie. Het groeiende aantal medewerkers en een verouderd interieur waren de aanleiding om van deze afdeling een flexibele werkomgeving te maken. Het wordt een open ruimte met flexwerkplekken, vergaderruimtes en stiltewerkplekken. Zowel het uiterlijk van de campus als de nieuwe grafische huisstijl van de Universiteit waren de inspiratiebron voor het nieuwe interieurontwerp. Het totale project zal als pilot fungeren om te bepalen of hetzelfde idee voortgezet gaat worden bij de hierop volgende renovatie- en nieuwbouwprojecten op het terrein van de Universiteit.

 

Het binnenklimaat

Op de vijfde etage is hard gewerkt aan het hightech klimaatsysteem door Otterman Techniek B.V. en CMK Luchttechniek. Luchttechnisch gezien zal de Universiteit gebruik maken van een geavanceerd klimaatsysteem die de gebruikers een hoge mate van comfort biedt. De luxe installatie deelt het gebouw op in diverse klimaatzones die individueel kunnen worden bediend. Per klimaatzone kan de temperatuur door de gebruikers worden geregeld met – 3 C° of + 3 C°. Naast comfort en gemak zal aanzienlijk op de energiekosten worden bespaard.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel