Hebelgebouw wint architectuurprijs

maandag 22 november 2010
timer 1 min
Een opslag- en distributiecentrum van een meubelwinkelketen RS+Yellow gemaakt van Hebel-cellenbeton heeft onlangs een belangrijke Duitse architectuurprijs gewonnen, de zogenaamde Fassadenpreis.

Het gebouw in Münster werd onderscheiden voor zijn zeer kleurige gevelindeling. Het pand bestaat uit twee verdiepingen, heeft een oppervlakte van 60 bij 66 meter en is gemaakt van standaardelementen en gevelplaten van Hebel-cellenbeton.

Volgens het juryrapport is het kleurengordijn met verticale strepen van wit, groen, beige en bruin (de huiskleuren van het bedrijf) een echte eyecatcher. ‘De gekleurde banen hebben een onregelmatig, ritmisch patroon en zorgen voor structuur in het alledaagse gebouw. Dankzij de gekleurde banen en de in de gevel geïntegreerde roosterelementen, waarachter bijvoorbeeld ramen zijn aangebracht, krijgt het gebouw een fraai kleurverloopeffect.’ Volgens de jury levert dit concept in combinatie met het totaalontwerp een inspirerende bijdrage aan hoogwaardige bedrijfsbouw.

Xella, de producent van Hebel, gaat zich ook in Nederland meer richten op esthetische toepassingen met Hebel-cellenbeton. De combinatie van esthetiek met de fysieke voordelen van Hebel zoals brandwerendheid, luchtdichtheid, geen koudebruggen en de mogelijkheid om makkelijk een vlakke, stabiele ondergrond en raamopeningen zonder hulpconstructies te creëren, moet het bouwen van een Hebel-bedrijfsgebouw nog aantrekkelijker maken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel