Havensteder start herbestemming monumentaal fabriekscomplex

maandag 18 juli 2011
timer 1 min
Stichting Havensteder, voorheen PWS Rotterdam en Com.wonen, starten in Delfshaven met de renovatie van De Fabriek. Het monumentale complex in Delfshaven zal worden getransformeerd in een thuisbasis voor zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven, die hier een eigen ruimte kunnen huren op basis van een flexibel huurcontract.

Havensteder werkt samen met Lingotto aan de renovatie. Lingotto is gevraagd om voor dit monumentale, maar inmiddels zeer vervallen complex, een concept te ontwikkelen en te implementeren dat zelfstandig kan worden geëxploiteerd. Samen met MEI Architecten en BAM Woningbouw is een efficiënt casco-renovatieplan opgesteld.

 

Behoud van de gevels

Dit plan gaat uit van behoud van de gevels en gebouwdelen aan de straat- en waterzijde waarmee het beschermde stadsgezicht in volle glorie blijft behouden. Midden in het complex wordt een strategische ingreep gedaan op de ingestorte plekken. Een nieuw atrium maakt het mogelijk om het complex te verkavelen in zelfstandige werkunits en creëert tevens een bijzondere ontmoetingsplaats voor de ondernemers met collectieve voorzieningen zoals vergaderruimtes, zithoeken, pantry's, een fietsensalon en een dakterras.

 

De turn-key renovatie wordt uitgevoerd door BAM Woningbouw uit Rotterdam. Medio 2012 zal het complex naar verwachting worden opgeleverd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel