Grootste binnenstedelijke ontwikkelingsproject van Nederland

maandag 4 juli 2011
timer 2 min
MAB Development en Dura Vermeer Vastgoed hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een groot project in de binnenstad van Breda. Op het huidige Molsparkeerterrein komen woningen, retail en parkeerplaatsen. Het gaat om het grootste binnenstedelijke ontwikkelingsproject van Nederland sinds het uitbreken van de financiële crisis.

De ontwikkeling kent een investering van ongeveer 170 miljoen euro.  Het project sluit direct aan op het kernwinkelgebied van Breda en versterkt haar positie als dé winkelstad van Noord-Brabant.

 

Achter de Lange Stallen

’MAB Development en Dura Vermeer Vastgoed hebben het terrein en enkele omringende strategische panden verworven om het project, met de naam ‘Achter de Lange Stallen’, op 50/50-basis te realiseren. Syntrus Achmea krijgt circa 24.000 vierkante meter winkelruimte, 71 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met ongeveer 1.000 plaatsen in bezit. Daarnaast heeft de Bijenkorf interesse getoond in het vestigen van een warenhuis op de locatie van het huidige KPN-gebouw.

 

Litteken’ in de binnenstad wegwerken

De gemeente is enthousiast over de ontwikkeling. Ze ziet het als een uitgelezen kans om een ‘litteken’ in de binnenstad weg te werken en de winkelstructuur van de stad te completeren. Een voorwaarde is dat het project wat betreft winkelaanbod, uitstraling en beleving toegevoegde waarde heeft voor de stad.

 

Ook een samenwerking met woningbouwcorporatie WonenBreburg is een belangrijk onderdeel van de plannen. WonenBreburg brengt twee karakteristieke en strategische panden in, waarvoor zij een aantal nieuwe woningen terugkrijgt.

 

Naar verwachting wordt begin 2013 met de realisatie gestart.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel