GROHE designteam benoemd tot ‘red dot: designteam van het jaar 2011’

donderdag 7 juli 2011
timer 3 min
Het GROHE designteam onder leiding van hoofddesigner Paul Flowers is benoemd tot ‘red dot: designteam van het jaar 2011’ en treedt daarmee in de voetsporen van prijswinnaars als Bose, BMW, Adidas, Apple, Sony en Audi. De ‘red dot: designteam van het jaar’ award is één van de meest begeerde prijzen in de designwereld.
“In deze tijden van globalisatie bevinden bedrijven zich in een fase waarbij ze door externe omstandigheden hun waarde moeten bewijzen”, vertelt Prof. Dr. Peter Zec, de initiatiefnemer en CEO van de red dot design award. “En dan zijn er momenten waarop bedrijven hun waarde moeten bewijzen door innovatieve oplossingen te bedenken die niemand -zelfs geen insiders binnen de industrie- had verwacht. In haar rijke bedrijfsgeschiedenis heeft GROHE beide fases doorlopen, maar de designinspanningen van de voorbije vijf jaar hebben het bedrijf in een geheel nieuwe sterke positie geplaatst tegenover de concurrenten. Design is een van de speerpunten en staat hoog op de agenda bij het management van GROHE.”

Een sterk ontwerp draagt bij tot een sterk merk
Naast kwaliteit, technologie en duurzaamheid is design een fundamentele pijler van de productfilosofie bij GROHE, Europa’s grootste fabrikant van sanitaire kranen en wereldleider in deze industrie. CEO David J. Haines zegt: “Vooral in de laatste jaren is ons bedrijf zich gaan toeleggen op haar uitmuntende design, wat er toe leidde dat de waarde van het merk GROHE aanzienlijk steeg”. GROHE biedt tegenwoordig een reeks uiterst esthetische producten en baanbrekende innovaties die de weg blijven banen voor de badkamer- en sanitaire industrie.

Het “red dot instituut voor geavanceerde designstudies” heeft van dichtbij de voortgang gevolgd van het bedrijf in haar evolutie van louter een leider in technologie tot een leider in design. Dit succes wordt in het bijzonder afgemeten aan de talrijke internationale designawards die GROHE oogstte. De opvallendste successen zijn een reeks van vier “red dot: het beste van het beste” awards, waarvan de laatste dit jaar aan het bedrijf werd uitgereikt voor haar digitale collectie. Paul Flowers, vice-algemeen directeur bij Grohe AG, zal op het red dot gala op 4 juli in Essen samen met de “Radius” trofee de prijs krijgen namens het GROHE designteam.

Paul Flowers: “Mijn team en ikzelf geloven dat onze benoeming tot ‘red dot: designteam van het jaar’ voor de designindustrie het equivalent is van een Oscar. Het winnen van deze prijs betekent dat we met succes onze nieuwe bedrijfsvisie hebben toegepast. We hadden ons voorgenomen om ervaringen te creëren die verder gaan dan het product als zodanig. Kwaliteit, technologie en duurzaamheid zijn fundamentele pijlers die door onze klanten oprecht worden gewaardeerd. Het was echter onze ambitie om de relatie met onze klanten naar een hoger niveau te tillen door hun waardering om te zetten naar een gevoel van liefde voor onze producten. Met onze designs hebben we dit doel bereikt.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel