Green Good Design Award voor composietmateriaal UPM ProFi

woensdag 3 november 2010
timer 2 min
De internationale prijs is toegekend door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.
UPM heeft de gerenommeerde Green Good Design Award ontvangen voor haar innovatieve en milieuvriendelijke composietmateriaal UPM ProFi. Deze internationale prijs is toegekend door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

 

De bedoeling van Green Good Design is de consument bewuster te maken van ondernemingen die een duurzame designbenadering hanteren.

 

Markku Koivisto, Directeur UPM ProFi Business Area zegt: “We zijn heel blij dat onze innovatie in recycling op deze manier door professionele ontwerpers erkend wordt. UPM ProFi biedt nieuwe mogelijkheden voor design en architectuur, met de nadruk op de totale levenscyclus”.

 

De belangrijkste grondstoffen van het composietmateriaal UPM ProFi zijn gerecycled papier en kunststof, die overblijven bij de productie van zelfklevende etiketten. Het composietmateriaal is gebaseerd op eigen onderzoek en bedrijfsontwikkeling van UPM en is een voorbeeld van de innovatieve denkwijze van UPM, waarin materiaal dat voorheen als afval werd gezien een tweede leven krijgt als waardevolle grondstof. Het slijtvaste materiaal is sterk en vochtbestendig gebleken en is bijzonder geschikt voor toepassingen buitenshuis.

 

UPM ProFi is eerder al bekroond met de Duitse Best Innovator-prijs voor duurzaam innovatie management en dankt zijn bekendheid aan internationale projecten met internationaal gerenommeerde architecten. UPM ProFi is momenteel nog te zien als beplatingsmateriaal van het Finse paviljoen op de Wereldexpo 2010 in Sjanghai.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel