Gezondheidspark Hardenberg voorbeeldproject

woensdag 22 december 2010
timer 2 min
ZorgIDHardenberg BV ontwikkelt Gezondheidspark Hardenberg, op basis van een innovatief, voorbeeldstellend gezondheidsconcept.

Het Gezondheidspark Hardenberg is een vernieuwend plan waarbij het bestaande ziekenhuis, diverse vormen van eerste- en tweedelijnszorg, maatschappelijke dienstverlening, gezondheidsgerelateerde diensten en commercie elkaar aanvullen en versterken. Daarnaast zijn er voorzieningen op het gebied van gezondheidsondersteuning, in de vorm van fitness en wellness.

 

Het ontwerp bestaat uit een parkachtig gebied, waarin verschillende gebouwen met elkaar en de omgeving harmoniëren. In deze opzet zullen patiënten, medewerkers en bezoekers een gevoel van welbevinden ervaren.

 

Het Gezondheidspark biedt een breed zorgaanbod voor Hardenberg en ruime omgeving en versterkt ook de regionale positie van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg.

 

ZorgIDHardenberg is een samenwerking tussen van Van Dijk Bouw, een bedrijf met regionale inbedding en ZorgID, een landelijke partij met expertise op het gebied van zorgvastgoed.

 

Deze combinatie werkt onder meer samen met het architectenbureau IAA-architecten uit Enschede, en zoekt aansluiting bij lokale partijen, zoals WAVIN, dat aan het Gezondheidspark restwarmte gaat leveren, waardoor, in combinatie met andere maatregelen, een duurzaam Gezondheidspark ontstaat.

 

Voorbeeldproject

Rob Goossens, directeur van ZorgID, is ervan overtuigd  dat ZorgIDHardenberg er in is geslaagd om de ambities van de gemeente Hardenberg in een concreet en hoogwaardig plan te vertalen. "Wij zetten een concept neer dat voor andere gemeenten als voorbeeldproject kan dienen. De kwaliteit van de zorg in en rond Hardenberg krijgt een geweldige impuls. Het concept versterkt de kern- en regiofunctie van het gebied en speelt nu al in op toekomstige ontwikkelingen in het zorg- en dienstenaanbod."

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel