Galerijflat vergrijzingsproof

dinsdag 23 november 2010
timer 1 min
In de jaren ’70 wijk De Buitenhof in Delft is een voorbeeldwoning in een bestaande galerijflat herontwikkeld. De woning is met praktische ingrepen ‘vergrijzingsproof’ gemaakt.

Het transformatieproject, Wel Thuis, is een initiatief van Uneto-VNI, woningbouwcorporaties Vidomes en Vestia, en opleidingsinstituut OTIB. Het project kreeg steun van de gemeente Delft en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

De insteek van de Delftse voorbeeldwoning is om verschillende redenen onderscheidend. Allereerst

vanwege de diverse partijen die zich achter dit project hebben opgesteld. Vervolgens omdat enerzijds comfort- en kerndiensten voor ouderen (woongemak, veiligheid, duurzaamheid, energie) in een bestaande woonomgeving worden ondersteund, en anderzijds omdat ‘zorgdiensten op maat’ worden gefaciliteerd voor brede doelgroepen van zorgcliënten.

 

Het gebruik van bestaande en bewezen technieken die dichtbij de consumenten staan, is hierbij uitdrukkelijk vooropgesteld. De levensloopgeschikte voorbeeldwoning Wel Thuis beoogt dan ook geenszins een woning van de toekomst te zijn. De levensloopgeschikte woning Wel Thuis is op aanvraag te bezoeken.

 

Op de website www.welthuis.net vindt u uitgebreide informatie en een aanmeldformulier voor een

rondleiding.

 

Meer over de voorbeeldwoning leest u in het binnenkort te verschijnen themanummer Bouw & Zorg van Stedebouw & Architectuur. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel