Teresa Larumbe: sociale cohesie bevorderen

dinsdag 9 april 2024

In de tweede aflevering van onze nieuwe rubriek Future Architects gaat de aandacht van de jonge architect Terese Larumbe (19 het atelier) uit naar het werk van Alvar Aalto.

Teresa LarumbeNaam: Teresa Larumbe
Leeftijd: 34
Functie en bedrijf: architect bij 19 het atelier

‘Iedereen om ons heen kan een bron van inspiratie zijn’

 

Studie

In 2014 heb ik een master degree in Architecture van ETSAUN Navarra University in Pamplona (Spanje) afgerond. Sinds ik me kan herinneren, is architectuur altijd van groot belang geweest in mijn leven. Als kind vond ik het leuk om de plattegrond van het huis van mijn ouders te tekenen en ik was enthousiast om boeken en tijdschriften te ontdekken waarin ze niet alleen foto’s van mooie huizen lieten zien, maar ook de plannen waarmee ik me kon voorstellen hoe het zou zijn daar te leven.

Inspiratie

Ik zou een reis naar Finland willen noemen naar het werk van Alvar Aalto (foto boven: Finlandia Hall). Of mijn tijd in Japan, waar ik over aandacht voor detail kon leren. Het klinkt flauw, maar ik denk dat iedereen om ons heen een bron van inspiratie kan zijn. Het werken met een leuk en gevarieerd team helpt je geïnspireerd te raken en verder te streven.

Passie

Ik wil graag projecten maken die niet alleen op esthetisch vlak prettig zijn, maar ook de ervaring voor de gebruikers kunnen helpen verbeteren. Kleine kinderen leren in een comfortabele en gezonde omgeving, huisvesting die de sociale cohesie bevordert of kwalitatieve ruimtes ook voor mensen met minder budget, om er een paar te noemen.

Project

Hiervoor moet ik mijn eigen huis kiezen. Het is geen groot huis, maar wel eentje waar ik heel veel met mijn eigen handen heb kunnen doen. Frustrerend soms, maar erg leerzaam. Ik heb altijd genoten van het ontwerpen van huizen en de onmiddellijke impact die ze hebben op het leven van klanten. Kleinschalig met eindeloze mogelijkheden.

Toekomst

Duurzaamheid is iets dat steeds meer van ons wordt gevraagd, en tegelijkertijd is het lastig aan te geven waar we precies naar op zoek zijn. Het is belangrijk om een goede dialoog te creëren tussen de verschillende betrokken partijen, te kijken wat de mogelijkheden zijn en samen te bepalen waar we heen moeten.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

De inspiratie en passie van Auke Bleij

2 apr om 10:30 uur

In onze nieuwe rubriek Future Architects, bedoeld voor jonge en/of veelbelovende architecten, was het Auke…

Lees verder »