Fred Teeven opent Safety & Security Amsterdam

donderdag 10 maart 2011
timer 3 min
Compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en totaaloplossingen.

Fred Teeven, staatssecretaris Ministerie van Veiligheid en Justitie, opent op dinsdag 15 maart om 10.00 uur de vakbeurs Safety & Security Amsterdam (SSA). Het nationale platform voor beveiliging en brandveiligheid biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en totaaloplossingen. Tijdens het openingscongres geeft staatssecretaris Teeven onder meer zijn visie op de kansen en knelpunten van publiek private samenwerking op veiligheidsgebied. Wint de beveiligingsbranche terrein in het publieke domein? Hoe zit het met verantwoordelijkheden en bevoegdheden? Naast de staatssecretaris geven ook Bernard Welten, hoofdcommissaris van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, en Rob Frek, portefeuillehouder Veiligheidsbewustzijn en Verantwoordelijkheidsverdeling van de NVBR, hun visie op het belang van een gezamenlijke aanpak. SSA 2011 wordt van 15 tot en met 17 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Tijdens SSA 2011 worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. De beurs richt zich zowel op installateurs, eindgebruikers en opdrachtgevers die met beveiliging en brandveiligheid te maken hebben, als op beleidsmakers en specialisten binnen overheden. Het evenement wordt voor de derde keer gehouden en is een initiatief van de VvBO (Verbond van Beveiligings- organisaties).


Noviteiten

Uiteraard worden tijdens SSA in het oog springende primeurs gepresenteerd. Het publiek kan onder meer kennis maken met een slot dat met klopsignalen werkt, holografische beelden om realistisch te kunnen oefenen, een opvouwbare metaaldetectiepoort, een iris-scanner die op een meter afstand scant en een rookmelder met GSM – kiezer. Op het gebied van camera’s zijn er ook nieuwe revolutionaire producten te bewonderen zoals een camera die iemand in een menigte herkent, oproepen van camerabeelden door op een digitale kaart een locatie aan te wijzen en een camera op het lichaam, die beelden direct doorzendt. Dit zijn slechts enkele van de vele noviteiten die te zien zijn tijdens SSA.

 

Saferoom en Scantruck

Op de beursvloer kan de bezoeker een aantal toepassingen op het gebied van veiligheid en beveiliging zelf ervaren. Zo is er bijvoorbeeld de Saferoom te bewonderen, een prefab ruimte welke de zwaarste aanvallen van ongewenste personen kan weerstaan. Ook de Saval ‘No Fire Atmosphere’ wordt gedemonstreerd, waarbij het zuurstofniveau in een ruimte verlaagd wordt waardoor er een niet-brandbare omgeving wordt gecreëerd. Onder het motto ‘the future goes live’ laat ‘Scan Coin’ een nieuw systeem zien om veilig en efficiënt met contante betalingen om te gaan: de CashComplete. De ZBV Scantruck, een truck die objecten scant op verdachte pakketjes/personen, staat tijdens de beursdagen op het buitenterrein (voor het RAI Elicium). Buiten demonstreert ook de Groep Verbindingen en Technische Ondersteuning van het KLPD de Mobiele Communicatie Unit, een 16 meter lange vrachtwagen die ingezet kan worden bij grootschalige evenementen of calamiteiten. De MCU is te zien voor de ingang van SSA.  

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel