Forse stijging verkoop kunststof kozijnen

woensdag 13 juli 2011
timer 1 min
De verkoop van kunststof kozijnen en deuren is in 2010 gestegen met 3,2 procent. Voor heel 2011 wordt een stijging van 5 procent verwacht.

Het aandeel kunststof gevelelementen is fors gestegen. Dit is opmerkelijk. Want de totale bouwproductie in Nederland is door de economische crisis flink gedaald; in 2009 met 4,9 procent en in 2010 nog eens met 10,4 procent. Ook de renovatiebouw is gedaald, in 2009 met 4,4 procent en in 2010 met 4,5 procent. (Bron: EIB).

De verklaring voor deze anticyclische groei ligt met name in de stijgende acceptatie van kunststof in de bouw en bij de consument. De gunstige prijs-kwaliteitverhouding, innovaties op esthetisch gebied  en de bewezen duurzaamheid van het uitstekend presterende VKG-Recyclesysteem zijn de belangrijkste redenen voor dit succes.

Kunststof kozijnen en deuren zijn 100 procent recyclebaar en al sinds 1994 hebben de VKG-leden een  recyclesysteem ingevoerd op basis van de cradle-to-cradle gedachte. Bovendien gaan kunststof gevelelementen een leven lang mee. Hierbij komt nog het feit dat onderhoud minimaal is en dat schilderen niet nodig is.                                                                                                                                                                

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel