Forbo introduceert Unexpected Nature van Marmoleum

woensdag 15 juni 2011
timer 2 min
Forbo Flooring  heeft een nieuwe Marmoleum-collectie geïntroduceerd met zeer verrassende kleuren, genaamd Unexpected Nature. Adembenemende landschappen en bijzondere natuurfenomenen vormen de inspiratiebron voor de nieuwe Marmoleum vloeren. De nieuwe collectie bestaat uit 18 gestreepte en gemarmerde dessins. Marmoleum is gemaakt van 97% natuurlijke grondstoffen en is volledig biologisch afbreekbaar.

De Unexpected Nature-collectie is ontleend aan de natuur in haar volle pracht - het smaragdgroen van de zee, vulkanische kopertinten en het oker van bergketens. De inspiratie is afkomstig van de uitbundige kleuren en structuren van bestaande landschappen en natuurfenomenen zoals de Alcantara-kloof in Sicilië, het Ljótipollur-kratermeer in IJsland en het stenen woud van Shilin in China.

 

Gemarmerde dessins

De negen nieuwe gemarmerde dessins bestaan uit rijke tinten, frisse heldere pastels en gelijkmatig verdeelde warme en koude tonen. De collectie wijkt opvallend af van de bestaande Marmoleum kleuren. De gestreepte dessins staan in het teken van contrasten: zacht en krachtig, ruig en verfijnd, zwaar en licht, en vol en pastel. De collectie bevat ook koele kleuren die tot nu toe ontbraken. De vloeren binnen elke serie zijn zo ontworpen dat ze uitstekend met elkaar combineren.

 

Nederlandse bodem

De Unexpected Nature-collectie is van Nederlandse bodem; de productie vindt plaats in de Forbo-fabriek in Assendelft. De grondstoffen zijn duurzaam en worden zorgvuldig gecontroleerd en geteeld. Er worden bijvoorbeeld geen insecticiden gebruikt. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit tallolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent gerecycled. Marmoleum is daarnaast volledig biologisch afbreekbaar, kan in zijn geheel hergebruikt worden en gaat gemakkelijk 25 jaar mee. Het is zelfs een goede brandstof om energie op te wekken.

 

eco-certificering

Marmoleum wordt wereldwijd erkend door onafhankelijke organisaties voor eco-certificering. In Nederland beschikt Marmoleum over het Milieukeur. Volgens het ‘Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten’ van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft linoleum de top-milieuklasse 1A. Het NIBE-boekwerk is de leidraad voor het realiseren van duurzame woning- en utiliteitsbouw. Marmoleum voldoet ook aan de minimumeisen welke gesteld worden door het Ministerie van VROM betreffende het duurzaam inkopen van kantoorstoffering door centrale en decentrale overheden. Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld.

 

http://www.forbo-flooring.nl/projecten

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel