Forbo introduceert eerste volledig Nederlandse collectie vinyl tegels en stroken

donderdag 3 februari 2011
timer 2 min
Forbo Flooring presenteert tijdens de Bouwbeurs een preview van de eerste collectie Allura luxe vinyl tegels en stroken die volledig in Nederland is gemaakt en ontworpen.

De productie in Coevorden bespaart  heel veel transportkilometers en dus CO2 uitstoot. Ook anderszins is de Allura-collectie duurzaam. Zo wordt het productieafval hergebruikt, is het snijverlies aanzienlijk teruggebracht en draait de productie op groene energie. De vernieuwde productiefaciliteit heeft ook geresulteerd in kwalitatieve winst die onder meer zichtbaar is in ongekend heldere kleuren en het niet optreden van herhaling in de print.

 

In hout, steen en abstracte dessins

De preview van de nieuwe Allura-lijn wordt onder de vlag Made in Holland gelanceerd op de Bouwbeurs (7-12 februari) in Utrecht. De zeer uitgebreide, levendige en veelzijdige collectie zal leverbaar zijn in hout, steen en abstracte dessins. De markt kent op dit moment geen vergelijkbaar product; alle ontwerpen zijn uniek en in eigen huis ontwikkeld.

 

Ingenieuze printtechniek

Het reliëf op de tegels en de ingenieuze printtechniek maken dat de exclusieve Allura-producten er precies zo uitzien als echt gezaagd hout of uitgehouwen steen. De houtcollectie bestaat uit authentiek hout, herkenbaar voor een breed publiek,  traditioneel hout voor een klassiek interieur, en modern en abstract hout. De Allura-steencollectie kent klassieke lei- en natuursteenmotieven en moderne steendessins. Daarnaast heeft ontwerpster Dorothé Kessels een lijn van abstracte designs ontworpen, waarbij sommige dessins een zachte organische look hebben gebaseerd op textiel en andere een meer metaalachtige uitstraling.

 

Onderhoud

Allura kent naast de innovatieve designs en luxueuze uitstraling nog een groot aantal andere voordelen die deels duurzaam zijn te noemen. Zo zorgt de sterke pur-finish (toplaag) ervoor dat de tegels gemakkelijker kunnen worden schoongemaakt, minder onderhoud nodig hebben en een langere levensduur hebben. Bovendien voldoet Allura aan de eisen van Reach, een Europees programma dat toezicht houdt op het gebruik van chemische stoffen. Het nieuwe product is ook uitstekend te combineren met vloerverwarming.

 

www.forbo-flooring.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel