Forbo ‘bekleedt’, sponsort en neemt deel in Materia Inspiration Centre

woensdag 27 juli 2011
timer 2 min
Forbo Flooring heeft sinds kort een permanente expositie in het onlangs geopende Materia Inspiration Centre (MIC) in Amsterdam. Forbo sponsort daarnaast de eerste expositie ‘Materia meets green’ die nog tot september te zien is.

Voor de kantoren van het pand waarin behalve het MIC ook uitgever Architectenweb en het bouwnetwerkplatform Archello zijn gevestigd, leverde Forbo bovendien de vloerbedekkingen.
 
S
uperduurzame Marmoleum

De tentoonstelling van Forbo is geheel gewijd aan het superduurzame Marmoleum. De ingrediënten zoals lijnzaadolie, hars, houtmeel, kalksteen en jute worden getoond (en zijn te voelen) in de authentieke Marmoleum cementbakken die ook in de Forbo fabriek in Assendelft worden gebruikt. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent gerecycled.
 
Materia Inspiration Centre

Het nieuwe Materia Inspiration Centre werd eind mei geopend. In het MIC staan inspiratie en kennisuitwisseling op het gebied van innovatieve materialen en technieken centraal. De doelgroep is architecten en ontwerpers. Het 1400 vierkante meter omvattende centrum biedt onder meer een uitgebreide collectie aan inspirerende materialen en presentaties van geselecteerde partners. Daarnaast worden speciale thema-exposities, workshops en lezingen georganiseerd en zijn diverse bouwmaterialen vertegenwoordigd in de vorm van samplepanelen. Met de lopende expositie ‘Materia meets green’ laat het kenniscentrum Materia een keur aan mogelijkheden zien die onze wereld een beetje ‘groener’ kunnen maken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel