Farming the city: ARCAM expo over stadslandbouw

dinsdag 22 maart 2011
timer 2 min
Vrijdag 25 maart opent Platform CITIES bij ARCAM de expositie 'Farming the City'. Bij de opening vindt ook de lancering van de website www.farmingthecity.net plaats.

De website heeft een interactieve digitale kaart van Amsterdam waarop zo'n 20 stedelijke landbouw-projecten zijn weergegeven.

 

Onderzoek

De expositie is het resultaat van een half jaar durend onderzoek naar de mogelijkheden van stedelijke landbouw als een middel voor positieve stedelijke ontwikkeling. Er worden talloze voorbeeldprojecten getoond - van moestuinen tot en met initiatieven voor het verbouwen van groente en fruit in leegstaande kantoren.

 

Praktische informatie

Ook biedt de expositie veel praktische informatie die mensen op weg kan helpen bij het verbouwen van voedsel in eigen stad ('How to get started').

De expositie toont analyses van het lokale voedselsysteem, de mogelijkheden van duurzaam voedseltransport en de potentie van stedelijke landbouw voor de eetcultuur van de stad.

 

Fietsroute

Bovendien lanceert ARCAM bij deze gelegenheid een 'Farming the City'-fietsroute voor  smartphonegebruikers. De route is opgenomen in de architectuur app UAR, verkrijgbaar voor iPhone en Android-toestellen, gratis te downloaden via UAR.

In samenwerking met Urbaniahoeve wordt op het ARCAM-eiland een groeiende presentatie gegeven van drie manieren waarop stedelijke landbouw kan helpen bij het opschonen van vervuilde grond.

 

Platform voor stedelijk onderzoek

CITIES, een platform voor stedelijk onderzoek, brengt locale landbouw-activiteiten in kaart en moedigt met het onderzoek het debat aan over de mogelijkheden van voedselproductie in de stad.

Het project laat zien hoe beter gebruik gemaakt kan worden van bestaande plekken en infrastructuur in de stad om eigen voedsel te verbouwen en van Amsterdam een meer groene, gezonde en gelukkige stad te maken. Zie voor meer informatie CITIES.

 

Expositie Farming the City: 25.03.11 - 07.05.11

Opening: vrijdag 25 maart, 17.15 uur

ARCAM / PRINS HENDRIKKADE 600 / 1011 VX AMSTERDAM

T 020 620 48 78 / arcam@arcam.nl / www.arcam.nl

Open: dinsdag – zaterdag 13.00 - 17.00 uur. Toegang gratis. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel