Esthetische balkonplafonds in de Kolenkitbuurt

maandag 11 juli 2011
timer 1 min
In samenwerking met korth tielens architecten uit Amsterdam en bouwbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen heeft NPSP Composieten 36 composiet balkonplafonds van 10 vierkante meter gerealiseerd voor woningbouwvereniging Stadgenoot te Amsterdam. De balkonplafonds zijn opgenomen in een complex van 50 appartementen in de Kolenkitbuurt, Amsterdam.

Het appartementencomplex wordt gemengd gebruikt door ouderen, invaliden en gezinnen en is door korth tielens architecten ontworpen in coördinatie met Wingender Hovenier Architecten in op dracht van ontwikkelaar VOF Kolenkitbuurt.

 

Speels accent

De inbreng van Wingender Hovenier Architecten is af te lezen aan het dominante gebruik van baksteen. De monumentale baksteenarchitectuur van het complex krijgt een bijzonder accent door gebruik van de composiet balkonplafonds met daarin ronde vormen in verschillende doorsneden.  

De composiet balkonplafonds zorgen voor een speels accent, zo ervaren bewoners. Een visuele doorbreking van het ortogonaal-strakke baksteen gevelaanzicht.

 

C2C certificaat

Met deze oplossing demonstreert NPSP Composieten niet alleen dat je met composieten mooie vormvrije producten kunt maken in grote formaten. Maar ook dat een natuurlijke samenstelling van composieten mogelijk is. Het bedrijf gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke materialen (vlasvezels) en dat liefst passend in de filosofie van William McDonough. In oktober ontvangt het bedrijf een Cradle to Cradle certificaat voor composieten.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel