Energiezuinig ventileren op basis van vocht en CO2

vrijdag 6 augustus 2010
timer 2 min
Innovatieve ventilatiesystemen van Orcon.

Voor een buitengewoon binnenklimaat is goede ventilatie onontbeerlijk. Het in Veenendaal gevestigde Orcon ziet het daarom als missie ‘overal gezonde, frisse buitenlucht in huis, school of kantoor te brengen’. Orcon heeft hiervoor een uitgebreid assortiment innovatieve ventilatiesystemen ontwikkeld. Deze doen op een stille verantwoorde en comfortabele wijze hun werk: zonder tocht, met een laag energieverbruik en een lage CO2-uitstoot. Dankzij een draadloze aansturing op basis van vocht- en CO2-gehalte zijn deze systemen alleen actief als het ook daadwerkelijk nodig is. Slim en zuinig legt Orcon zo de ideale basis voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

 

De verlaging van de EPC en de invoering van het energielabel stimuleren de toepassing van energiezuinige ventilatiesystemen. De energiezuinige woonhuisventilator van Orcon met vocht- en/of CO2-regeling realiseert een EPC-reductie tot 0.22!

 

Maatwerk voor scholen en kantoren

De decentrale WTU is een zeer compacte ventilatie-unit met warmteterugwinning. Deze unit is makkelijk te installeren en leverbaar in verschillende uitvoeringen. Dankzij de geringe inbouwhoogte en de stille werking is deze decentrale WTU ook bij uitstek geschikt om in een systeemplafond te plaatsen. Maar er zijn meer voordelen. Zo houdt de speciaal ontwikkelde warmtewisselaar met HEP (= High Efficiency Paper) de relatieve vochtigheid op een aangenaam niveau. Dit uitgekiende systeem zorgt voor uitwisseling van vocht en voorkomt dat de lucht te droog wordt. De decentrale WTU wordt door Orcon standaard in bedrijf gesteld en voorzien van een ‘buitengewoongoed’ sticker, een bewijs dat recht geeft op 1 jaar extra garantie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel