Eindhoven één van de zeven slimste regio’s ter wereld

maandag 9 mei 2011
timer 2 min
Regio Eindhoven is door de internationale denktank Intelligent Community Forum (IFC) uitgeroepen tot één van de zeven slimste regio’s ter wereld. Eindhoven wordt geroemd als kloppend hart van de Nederlandse industrie, door de sterke vertegenwoordiging van ICT-bedrijven in het gebied.

Bridgis vergeleek die groei met Nederland als geheel, met behulp van de online service voor waardeberekeningen Valuator. Dit onderzoek bevestigt dat de economische groei van de regio aanmerkelijk groter is dan in de rest van Nederland.

 

Met de Valuator legt Bridgis het Bruto Binnenlands Product onder een vergrootglas door de economische prestaties van de regio Eindhoven te vergelijken met die van Nederland als geheel. De groei in die regio bedraagt 19,3%. De totale Nederlandse economie is vanaf 2002 op basis van constante prijzen met 16,8% gegroeid. De regio Eindhoven bestaat uit de gemeenten Eindhoven, Helmond en Veldhoven.

 

Ranglijst IFC

De regio Eindhoven staat voor het derde achtereenvolgende jaar op de lijst van het IFC. De regio wordt geprezen voor het creëren van 55.000 banen in de technologiesector in de afgelopen 10 jaar. In de regio zijn bedrijven gevestigd als Philips, ASML en TNO.

Het IFC is een internationale denktank op het gebied van economische en sociale ontwikkeling. De ranglijst bestaat verder uit Amerikaanse en Canadese regio's en één Franse.

 

Waardeberekeningen

De Valuator is de online service voor waardeberekeningen. De Valuator maakt snel en eenvoudig inzichtelijk hoe de toegevoegde waarde in gebieden zich ontwikkelt. De Valuator berekent ook de vastgoedwaarden in een gebied op basis van de WOZ-bestanden van Dataland. Gegevens uit de Valuator worden gebruikt voor gebiedsbeschrijvingen zoals de economische waarde van havengebieden, planologische en tracéstudies, risico- en veiligheidsberekeningen, bijvoorbeeld waardebepaling voor overstromingsrisico’s of in waterafhankelijke gebieden. Maar de berekeningen van de Valuator zijn ook geschikt voor analyse van calamiteiten, kostenbaten analyses en investeringsbeslissingen.

 

www.bridgis.nl en www.valuator.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel