Eerste Eetbaar Rotterdam Filmfestival

dinsdag 10 mei 2011
timer 2 min
Aanstaande zaterdag 14 mei van 14.30 - 19.00 uur is het eerste filmfestival over stadslandbouw en eten uit de stad in LantarenVenster. Stadslandbouw gaat over het kweken van groente en fruit in de stad, van tomatenplantje tot professioneel boeren. De inspirerende films en discussies gaan over voedsel uit de eigen omgeving en wat dat betekent voor de duurzame toekomst van de stad.

Het festival start met een minitalkshow: gasten uit landbouw, onderzoek en stedenbouw vertellen vanuit hun praktijk.

 

The Urbal Fix en Fresh

Er zijn bijzondere films te zien die ook internationaal de aandacht trekken: The Urbal Fix en Fresh zijn voor velen de motor achter nieuwe ontwikkelingen over stadslandbouw. Stadslandbouwer Bas de Groot en Ariane Lelieveld van ARIquitectura laten in met korte films en discussies hun visie op praktijk en ondernemerschap van stadslandbouw zien. Jan Willem van der Schans, voorloper op het gebied van stadslandbouw, is samensteller en presentator van het programma over ontwerp, beleid en innovatie.

 

Eetbaar Rotterdam nodigt bezoekers uit om met elkaar in contact te komen, kennis uit te wisselen en spannende nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Jan Willem van der Schans, senior researcher aan de universiteit van Wageningen en en Bas de Groot, stadslandbouwer Uit Je Eigen Stad, zijn discussieleiders en samenstellers van het programma.

 

Eetbaar Rotterdam verzamelt kennis en ervaring over stadslandbouw. Door deze te verbinden vormt de vereniging een netwerk waarin lokale initiatieven elkaar versterken. Volg Eetbaar Rotterdam op twitter: @eetbaarrdam en via #ERFF. Op facebook: Eetbaar Rotterdam.

 

www.eetbaarrotterdam.nl/filmfestival en www.lantarenvenster.nl/36-2239-Eetbaar_Rotterdam_Filmfestival

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel