Editie Renovatie & Herstructurering 2011

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Stedebouw & Architectuur heeft on line een breed aanbod themarelevante informatie voor u gearchiveerd. Verwijzingen naar on line informatie vindt u onder meer in ‘meer weten? Columns in het pas uitgekomen themanummer Renovatie & Herstructurering van Stedebouw & Architectuur. Om u snel op weg te helpen hebben we hieronder items die in de columns worden genoemd voorzien van een hyperlink. U ontsluit zo op een eenvoudige manier themarelevante informatie.

Polydome projectboek. In de Meer weten? column op pagina 19 van de in print editie wordt het Polydome projectboek genoemd. Polydome is een symbiotisch ecosysteem voor voedselproductie, ontwikkeld door Except Integrated Sustainability als onderdeel van een programma om bouwblokken te leveren voor een werkelijk duurzame samenleving.

 

Stadslandbouw. In de Meer weten? column op pagina 29 van de in print editie wordt stadslandbouw genoemd. In Stedebouw & Architectuur is on line veel informatie te vinden over stadslandbouw, onder andere het artikel: Verduurzaming van de voedselvoorziening.

 

Klushuizen. Vanuit Rotterdam waar klushuizen in probleemwijk Spangen voor een upgrading hebben gezorgd verspreid het fenomeen zich over het land. In o.a. Amsterdam en Arnhem wordt volgens de zeer succesvolle klushuisformule gewerkt. On line informatie hierover onder andere

 

Natuurlijke wijkvernieuwing. De tijd van grootschalige sloopnieuwbouw is verleden tijd. Herstructurering van wijken en gebouwcomplexen gebeurt stapsgewijs volgens een organisch patroon. Lees over deze omslag in renovatie en herstructureringsopgaven het verslag van het uiterst boeiende expertpanel over natuurlijke wijkvernieuwing.

 

Video’s. Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende themagerelateerde video’s te zien, onder andere van Jan Willem van der Schans, Landbouwuniversiteit Wageningen, over stadslandbouw in Rotterdam.

 

Gratis rapporten. Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden. Over het thema Renovatie & Herstructurering onder andere energiebesparende maatregelen in voorbeeldwoningen en een aanpak voor de herstructurering van bloemkoolwijken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel