Editie Parkeren 2012

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Gratis rapporten Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden.  Parkeergarages in vogelvlucht. Inspirerende carchitecture. Een overzicht van Baunetzwoche 239.

Artikelen

Op de site vindt u onder meer een volledig verslag van het expertpanel over het thema ‘parkeren in crisistijd’. Dubbelgebruik en innovatie zijn de sleutelwoorden.

 

Omdat Groningen de duurzaamste stad van Nederland wil worden, moet het verkeer dat in de stad rondrijdt op zoek naar een parkeerplek gereduceerd. In een ring om de binnenstad heen bouwde ‘stad’ daarom diverse parkeergarages. De meest recente is parkeergarage Damsterdiep, een ontwerp van ONIX.

 

De bestaande parkeergarage Westblaak, hartje Rotterdam, transformeert kreeg een groene voile van Hedera (wintergroene klimop). Met 5.000 vierkante meter de grootste groene gevel van Europa.

 

“Parkeren ontwerpen we altijd mee. Parkeren is een integraal onderdeel van de architectuur.” Dat zegt Daan Bakker, DaF architecten in Rotterdam, in een interview over parkeren naar aanleiding van de door DaF ontworpen parkeerfaciliteit in Amsterdam Zuid-Oost.

 

Video’s

Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende video’s over parkeren te zien.

 

Onder andere een video met een interview met het bureau Arquitectonica over Ballet Valet Garage in Miami. De zes verdiepingen tellende garage, bovenop een historisch bouwblok, kreeg ‘hangende tuinen’ die de garage aan het zicht onttrekken.

 

Reportage van een bezoek van architect Maarten Struis aan de nieuwe ondergrondse parkeergarage op het Zuidplein in Rotterdam de diepste parkeergarage van Nederland.

 

Video over parkeergarage Lincoln Road 1111 in Miami ontworpen door Herzog & deMeuron. Parel uit de ‘parking garage hall of fame’van Miami.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel