Editie Gevels 2011

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Veel Nederlandse gevels van kantoren en flats dreigen in te storten, als eigenaren die niet snel renoveren. VROM-Inspectie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid luidden een aantal jaren geleden de noodklok. Volgens de VROM-Inspectie gaat het landelijk ‘zeer waarschijnlijk’ om enkele duizenden gebouwen. Over dit onderwerp een interview met Robert van Deuveren, van het initiatief Veilige Gevels. Wat er moet gebeuren om de slechte staat van veel gevels te herstellen? SBR publiceert in oktober een Handboek Constructieve veiligheid van gevels. Op de Linked-in groep van Stedebouw & Architectuur loopt al enige tijd een discussie over dit onderwerp.

Het vergroenen van daken en gevels is een trend in de bouw. Onderzoeker Marc Ottelé richtte zich specifiek op gevels en ziet aanzienlijke voordelen in het aanbrengen van ‘verticale’ vegetatie. De planten helpen onder meer om schadelijk fijn stof uit de lucht te halen.

 

Video’s. Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende themagerelateerde video’s te zien. Onder andere een video over het promotie-onderzoek van Marc Ottelé, TU Delft, over de wetenschappelijk onderbouwde kwaliteiten van groene gevels.

 

Gratis rapporten. Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden. Over het thema Gevels is onder andere een rapport over Polydome, een symbiotisch ecosysteem voor voedselproductie, ontwikkeld door Except Integrated Sustainability.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel