Editie Duurzaam Bouwen 2012

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Gratis rapporten Onder meer een handboek over geothermie.   Lessen uit wermtepompprojecten. Om een energiezuinige en comfortabele nieuwbouwwoning te realiseren, is de toepassing van warmtepompen een effectieve techniek. In combinatie met zonnecollectoren en een pv-systemen is het mogelijk CO2-neutrale woningen te realiseren. Gert-Harm ten Bolscher geeft aan hoe je toepassing succesvol kan laten verlopen.

Artikelen

Op de site vindt u onder meer een volledig verslag van het expertpanel over passief renoveren.

 

Steeds meer gemeentes overwegen IQ toe te voegen aan netwerken en kijken daarom met grote belangstelling naar de mogelijkheden van  smart grids. Diverse artikelen over dit onderwerp zijn op de website van Stedebouw & Architectuur terug te vinden, onder andere een artikel over een proefproject met smart grids in Hoogkerk Groningen.

 

Cradle to Cradle®, een belangrijke trend in duurzaam bouwen, is op de site van Stedebouw & Architectuur terug te vinden in een reeks van artikelen. Rondom dit thema is ook een speciaal themaplein ingericht.

 

Wegens overweldigend succes (de in print editie is inmiddels uitverkocht) is de Cradle to Cradle®-uitgave nu gratis te downloaden. 

 

Een interview met Pieter Weijnen, Upfront (voorheen FARO architecten), over duurzaam en energiezuinig bouwen. “De tijd van de kleine stappen ligt achter ons. We moeten nu in grote sprongen het ravijn over.” 

 

Decentraal opwekken van energie wint snel terrein in Nederland; lokale duurzame energie-initiatieven buitelen over elkaar. De vereniging RElocal coördineert een aantal initiatieven en fungeert als netwerk- en kennisplatform. Een interview met Jan Schouw, secretaris van RElocal.

 

Nul-energie-woningen, en autarkische of zelfs energieproducerende woningen – in Nederland zijn dit type woningen sterk in opkomst. Tseard Zoethout geeft een overzicht van recente projecten.

 

In het rijtje van (bijna) autarkische woningen of gebouwen nog een heel mooi voorbeeld: een berghut ontworpen door (ETH) Zürich.

 

Video’s

Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende video’s over duurzaam bouwen te zien.

 

Onder andere een video met een interview met John Mak, WE-adviseurs. Uit een studie van WE-adviseurs blijkt dat duurzaam renoveren zeer lonend is.

 

Jos Lichtenberg, hoogleraar productontwikkeling aan de TU Eindhoven, over HoTT House, een combinatie van SlimBouwen en Active House.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel