Editie Daken 2011

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Stedebouw & Architectuur heeft on line een breed aanbod themarelevante informatie voor u gearchiveerd. Verwijzingen naar on line informatie vindt u onder meer in ‘meer weten? Columns in het pas uitgekomen themanummer Daken van Stedebouw & Architectuur. Om u snel op weg te helpen hebben we hieronder items die in de columns worden genoemd voorzien van een hyperlink. U ontsluit zo op een eenvoudige manier themarelevante informatie.

Eetbare daken. In de in print editie wordt ingegaan op stadslandbouw op daken. In Stedebouw & Architectuur is on line veel informatie te vinden over stadslandbouw, onder andere het artikel: Verduurzaming van de voedselvoorziening. Ook vindt u een recent nieuwsbericht over Paul de Graaf, een van de initiatiefnemers van de Vereniging Eetbaar Rotterdam, die een studie heeft verricht naar stadslandbouw in Rotterdam, met name ook op daken. 

 

Sluier van staal. Snelheid, beweging en spektakel, vormen uit Islamitische handwerktradities en de aller-modernste bouwtechniek: het komt allemaal samen in de schil van het YAS-hotel in Abu Dhabi. Gevel en dak van het Asymptote-ontwerp bestaan uit een 217 meter lange staalconstructie die als een door de wind gedragen sluier over het gebouw ligt.

 

Video’s. Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende themagerelateerde video’s te zien. Onder andere een presentatie door de gemeente Rotterdam van het Dakpark aan de Vierhavensstraat, ook wel Marconistrip genoemd.

Ook interessant is de video over de vernieuwbouw van Amsterdam Centraal. Waarbij ook aandacht is voor de nieuwe overkapping aan de IJ-zijde. Een kap van staal en koudgebogen glas overhuifd een busstation op een opgetild plein.

City farming in Noord-Amerika is het onderwerp van een video-interview met Dickson Despommier, een autoriteit op het gebied van voedselproductie en de interactie met stedenbouw en architectuur. De video geeft in een kort overzicht enkele oplossingen met toekomstperspectief.

 

Gratis rapporten. Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden. Over het thema Daken is onder andere een brochure opgenomen over groen in de gebouwde omgeving.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel