Editie Cradle to Cradle 2011

woensdag 1 juni 2011
timer 1 min
Op de site vindt u onder meer een volledig verslag van het expertpanel over Cradle to Cradle. De experts vanuit verschillende disciplines (productie, ontwikkeling, ontwerp, beleid, opdrachtgever) zijn het er over eens dat Cradle to Cradle onomkeerbaar is en een oplossing is voor een van de grootste opgaven: hoe om te gaan met de dreigende grondstofschaarste.
Video’s. Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende themagerelateerde video’s te zien. Onder andere een video met een interview van William McDonough over de achtergronden van Cradle to Cradle. Op de site ook een interview van Ross von Burg met Ken Yeang over EcoDesign en Bio-Climatic architectuur. Tevens aandacht voor het NIOO-gebouw in Wageningen. Het ontwerp van Claus & Kaan Architecten is geïnspireerd op het Cradle-to-Cradle principe. Zonlicht, natuur en het sluiten van kringlopen zoals die van water, energie en materialen vormen belangrijke pijlers, zegt NIOO-directeur Louise Vet in het videoverslag
 
Gratis rapporten. Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden. Over het thema Cradle to Cradle is onder andere een overzicht opgenomen van C2C projecten in Europa.

 

 

 

.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel