Editie Brand/Veiligheid 2012

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Video’s Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn video’s over Brand/Veiligheid. Brandveilig Leven. Tijdens de 4e netwerkdag Brandveilig Leven te Duiven een interview met Joost Nijenhuis, coördinator Brandveilig Leven van de veiligheidsregio Twente. Een gesprek met uitleg, tips en meer.

Artikelen

Op de site vindt u onder meer een volledig verslag van het expertpanel over brandveiligheid in de bestaande woningvoorraad.

 

Ondanks wet- en regelgeving voldoen gebouwen niet altijd aan de minimale brandveiligheidseisen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) ontwikkelde met partners preventieve aanpakken voor brandveiligheid.

 

Integrale benadering van brandveiligheid. Het Model Integrale Brandveiligheid Bouwwerken (Model IBB)  helpt bij het continu waarborgen van de afgesproken integrale brandveiligheid van een bouwwerk, gedurende de levenscyclus en afgestemd op de gebruiksfunctie van dat bouwwerk.

 

Veel bestaande gebouwen voldoen niet aan de brandveiligheidsvoorschriften, zo blijkt steeds vaker tijdens inspecties. Daar zijn verschillende oorzaken voor. 

 

Gratis rapporten

Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek met themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden.

 

Het Verbond van Verzekeraars heeft een top 10 gemaakt van aanbevelingen om brandpreventie en -bestrijding steviger op de kaart te zetten.

 

Onderzoeksrapport Rijksoverheid naar de brandveiligheid van zorginstellingen.  

 

Hendrik-Jan Doevendans, DGMR, over brandveiligheid en het Bouwbesluit 2012

 

Investeren in de brandveiligheid van woningen verhoogt het welzijn van Nederlandse burgers. Dit is de conclusie van een maatschappelijke kosten-batenanalyse door SEO Economisch Onderzoek.

 

Het Handboek Veilig Wonen is een complete handleiding, opgesteld door de Brandweer Amersfoort, om de brandveiligheid van woningen in een wijk systematisch te controleren en te verbeteren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel