Editie Brand/Veiligheid 2011

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Stedebouw & Architectuur heeft on line een breed aanbod themarelevante informatie voor u gearchiveerd. Verwijzingen naar on line informatie vindt u onder meer in de ‘Meer weten?-columns in het pas uitgekomen themanummer Brand/Veiligheid van Stedebouw & Architectuur. Om u snel op weg te helpen hebben we hieronder items die in de columns worden genoemd voorzien van een hyperlink. U ontsluit zo op een eenvoudige manier themarelevante informatie.

Model Integrale Brandveiligheid Bouwwerken (Model IBB).  Door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is het Model Integrale Brandveiligheid Bouwwerken (Model IBB). Functie van dit model is het continu waarborgen van de afgesproken integrale brandveiligheid voor een bouwwerk, gedurende de levenscyclus en afgestemd op de gebruiksfunctie van dat bouwwerk.

 

Sprinklers in de woningen. De Alliantie Amsterdam restaureerde 217 woningen van het complex Oostenburg in Amsterdam. Dit gebeurde na jarenlange voorbereiding en intensief overleg met de bewoners en het stadsdeel Centrum. Een van de meest opvallende ingrepen is de installatie van sprinklers in de woningen.

 

Video’s.  Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende themagerelateerde video’s te zien. Onder andere een video over cameratoezicht in Groningen en Hoogeveen. En een video over het PolitieKeurmerk VeiligWonen in de praktijk met onder andere een interview met Lilian Tieman, programmamanager PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

Brandveilig Leven is het onderwerp van een video met een interview met Rob Frek, portefeuilehouder van het programma Brandveilig Leven. Dit programma haakt in op het nieuwe overheidsbeleid ten aanzien van brandveiligheid, met meer verantwoordelijkheid voor de burger en minder van bovenaf opgelegde regelgeving.

 

Gratis rapporten. Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden. Over het thema Brandveiligheid is onder andere een white paper opgenomen over Handboek Model IBB.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel