Editie Bouwinnovatie 2012

woensdag 1 juni 2011
timer 1 min
Gratis rapporten Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde rapporten die gratis zijn te downloaden.  Onder meer een onderzoeksrapport van het Transformatieteam over de verbouw van kantoorgebouwen op basis van onorthodoxe maatregelen en dat geïllustreerd aan de hand van tien cases.

Artikelen

Op de site vindt u onder meer een volledig verslag van het expertpanel over ketenintegratie.

 

Steeds meer gemeentes omarmen collectief particulier opdrachtgeverschap, om de vastgelopen woningbouw weer vlot te trekken. Diverse artikelen over dit onderwerp zijn op de website van Stedebouw & Architectuur terug te vinden, onder andere een artikel over zelfbouw in Almere.

 

Collectief particulier opdrachtgeverschap is ook in de bestaande bouw aan de orde. Na de Klushuizen in Rotterdam is Arnhem ook bezig met deze vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap in de bestaande bouw, Amsterdam volgt dezelfde weg.

 

Video’s

Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende video’s over bouwinnovatie te zien.

 

Onder andere een video met een interview met wethouder Marnix Norder over zelfbouw in Den Haag.

 

Over ketensamenwerking een interview met Peter van Ieperen.

 

Over energetisch zuinige woningconcepten een interview met Jos Lichtenberg.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel