Editie Bouw & Zorg 2011

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
Het woonzorgcentrum Petterhústerstate middenin het Friese terpdorp Stiens is kleinschalig, groen en past in de omgeving. Architect Beatrice Montesano van KAW architecten en adviseurs vertelt over het bijzondere ontwerp en dito zorgconcept.  

Noor Mens en Cor Wagenaar over de herontdekking van de impact van architectuur in de zorg.

 

In de jaren ’70 wijk De Buitenhof, aan de oostkant van Delft, is een voorbeeldwoning in een bestaande galerijflat herontwikkeld. De woning is met praktische ingrepen ‘vergrijzingsproof’ gemaakt. Het transformatieproject, Wel Thuis, is een initiatief van Uneto-VNI, woningbouwcorporaties Vidomes en Vestia, en opleidingsinstituut OTIB.

 

Video’s. Op de website van Stedebouw & Architectuur zijn verschillende themagerelateerde video’s te zien. Onder andere een interview met Peter Weda van Trivium Meulenbelt Zorg over waardevast duurzaam vastgoed in de zorgsector. 

 

Gratis white papers. Stedebouw & Architectuur heeft een uitgebreide bibliotheek van themagerelateerde white papers die gratis zijn te downloaden. Ook over het thema Bouw & Zorg.

 

Recent  beschikbaar een onderzoeksrapport door RIGO onderzoek naar de stand van zaken van woonservicegebieden. In het onderzoek zijn woonservicegebieden vergeleken met overige gebieden uit het WoON.

 

Onlangs is in de bibliotheek opgenomen het onderzoeksrapport Het Tweede Begin, van RIGO en Architectuur Lokaal, over de herontwikkeling of modernisering van bestaande gebouwen voor zorggebruik.

 

 

 

.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel