Duurzame oplossing voor efficiënt verwarmen en koelen

dinsdag 22 maart 2011
timer 2 min
Wavin Tempower is een 2-in-1- klimaatsysteem dat wordt geïntegreerd in het plafond. Dit systeem kan zowel koelen als verwarmen.

Wavin Tempower maakt het plaatsen van conventionele installaties zoals airconditionings en radiatoren overbodig. Het zorgt bovendien voor een uiterst comfortabel klimaat. Dit doordat door de gelijkmatige verwarming of koeling luchtstromen worden beperkt en daardoor geen klachten over tocht ontstaan.

 

Het Wavin Tempower systeem maakt voornamelijk gebruik van milieuvriendelijke bronnen zoals grondwater in combinatie met een warmtepomp. Dit resulteert in een laag energie gebruik en draagt op positieve wijze bij aan energie prestatie indicatoren, zoals Leed en Breaam. Dit sluit volledig aan op de het streven van opdrachtgevers, gebruikers en overheden naar het hebben van energiezuinige gebouwen.

 

Het Tempower systeem biedt veel architectonische ontwerpvrijheden doordat het volledig is geïntegreerd in het plafond. Hierdoor kan de architect de ruimte volledig benutten.

Wavin Tempower CW-90 wordt geïntegreerd in de onderzijde van het betondek en werkt als betonhuidactivering. Wavin Tempower CD-4 (bijvoorbeeld voor gipsplaten) en CC-4 of 6 (plafond cassettes) is een klimaatplafond

 

Bij betonhuidactivering worden de leidingregisters 8 mm ten opzichte van het plafonoppervlak in de betonvloer geïntegreerd. Dit kan bij een in een werk gestorte vloer maar zeker ook bij een prefab vloer. De klimaatplafonds kunnen met vrijwel ieder gewenst materiaal worden afgewerkt. Wavin biedt een groot aanbod van oplossingen met plafondplaten van gips (volledig gesloten of met designtegels) en metalen panelen (volledig verdekt of bandrastersysteem). Bovendien is het mogelijk om ruimtes op eenvoudige wijze opnieuw in te delen omdat de verschillende zones altijd op de gewenste manier kunnen worden gekoppeld.

 

De keuze voor een klimaatplafond is een samenspel tussen de architect, de installatie adviseur en de investeerder. De kunst is om te zorgen voor een optimale balans tussen het esthetische en het technische aspect. Wavin is de partner om vanaf ontwerp tot de uitvoering een bijdrage te leveren om een uiterst comfortabele werkomgeving te creëren en daarbij kostenbesparingen te realiseren.

 

Voor informatie

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel