Duurzame en veilige oplossingen voor zorginstellingen

woensdag 24 maart 2021
timer 4 min
De beleving in een zorginstelling moet zo veilig en comfortabel mogelijk zijn. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan veiligheid, duidelijkheid en sfeer om die beleving aangenamer te maken. Hiervoor biedt Triflex duurzame en veelzijdige systemen van hoogwaardige kwaliteit voor onder andere het afdichten van daken, balkons, galerijen en parkeervloeren.

Parkeren binnen en in de buitenlucht

De weg zoeken of verdwaald zijn is een behoorlijke tijdvreter. Bezoekers van een parkeergarage lopen het risico om een eventuele afspraak te missen. Dit kan stress veroorzaken. Bovendien is een gastvrije ontvangst van bezoekers cruciaal voor organisaties. Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers is daarom een must en vergroot automatisch de verkeersveiligheid.


Die structuur moet overzichtelijk, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Door goed en opvallend gebruik van kleuren helpt u alle bezoekers de weg te vinden in de parkeergarage. Denk aan helder kleurgebruik voor parkeerplekken voor mindervaliden, een kiss-and-ridezone, laadpunten voor elektrische voertuigen en andere bijzondere signaleringen. Ook belijningen en pictogrammen dragen hieraan bij. Met de producten kunt u alle kanten op qua kleur en vormgeving. De antislip coating en stroefheid (SRT-waarde) van de producten zorgen voor een veilige afwerking, zodat uw bezoekers niet uitglijden.


Voor plekken in de buitenlucht zoals het wegdek en zebrapaden biedt Triflex ook verschillende oplossingen. Tactiele markeringen en het gebruik van felle kleuren zorgen ervoor dat ook blinden en slechtzienden hun weg rondom uw zorginstelling kunnen vinden. Door het toepassen van luminescente markeringen maakt u een zebrapad of vluchtroute ’s nachts ook goed zichtbaar.Tactiele markeringen en het gebruik van felle kleuren zorgen ervoor dat ook blinden en slechtzienden hun weg kunnen vinden.

Wanden beschermd en blijvend schoon

Wanden en kolommen in parkeergarages zijn vaak onbehandeld. De gevolgen zijn strepen van rubber op de muur en vuil van stof en roetuitwasemingen. Als de betonnen wanden en plafonds van parkeergarages niet beschermd zijn, kan er ‘betonrot’ optreden, met scheuren als gevolg. Het onderhoudsarme Triflex-systeem beschermt het beton langdurig tegen vervuiling en weersinvloeden. Er zijn tal van tinten te kiezen voor een lichte, prettig en veilig ogende parkeerruimte.

Verwarmde hellingbaan

De hellingbaan vormt het zwaarst belaste deel van een parkeergarage. Zonder goede bescherming kan dit oppervlak bijzonder glad en daardoor onveilig worden. Triflex biedt een optimale afdichting voor hellingbanen, met een hoge antislipwaarde die lang behouden blijft. Het systeem is bovendien zeer geschikt om over een hellingbaanverwarming aan te brengen, waardoor ook in de winter glijpartijen voorkomen worden en de parkeergarage bereikbaar blijft.Flexibele en scheuroverbruggende systemen voor dakafdichting helpen lekkages voorkomen.

Veilige daken- en dakdetails

Veelvoorkomende problemen bij daken zijn scheurvorming door beweging in de onderliggende constructie, lekkage door toepassing van ondeugdelijke materialen of krimp- en plooivorming. De flexibele en scheuroverbruggende systemen voldoen onder alle weersomstandigheden aan de eisen die aan een dakafdichting worden gesteld. Zo voorkomt u onder andere lekkages in onderliggende ruimtes waar zich wellicht kritische (technische) installaties bevinden. Eenmaal aangebracht, hebben de producten een brandvertragende werking. Wel zo veilig.

 

Echter, het dak wordt in de zorg ook gebruikt voor andere doeleinden, bijvoorbeeld als landingsplaats voor traumahelikopters. Ook voor het afdichten en realiseren van een helikopterplatform biedt Triflex oplossingen. De systemen zorgen voor een duurzame, stevige basis waarbij er voldoende keuzevrijheid is om het platform af te werken in de gewenste kleur met de nodige antislip. Op die manier kan de traumahelikopter het platform gemakkelijk vinden en hier vervolgens veilig landen.Een veilige en makkelijk te vinden landingsplaats voor (trauma)helikopters.

Vloeren, balkons en galerijen

Vrijwel alle zorginstellingen beschikken over vloeren, balkons, terrassen en/of galerijen. Het is belangrijk dat ze goed onderhouden worden en veilig blijven. De ophoogsystemen zijn uitermate geschikt om de veiligheid te garanderen, zorgen ervoor dat alles op dezelfde hoogte zit en maken de vloeren, balkons, terrassen en/of galerijen voor bijvoorbeeld senioren en mindervaliden, goed toegankelijk. Bovendien kan de afwerking in iedere gewenste kleur of in een speciaal design, zodat de uitstraling bij de zorginstelling past.

Investeren is besparen

De voordelen van de systemen zijn niet alleen merkbaar op de korte termijn. Triflex’ slijtvaste oplossingen hebben tevens een zeer lange levensduur! De behandelde oppervlaktes zijn tot in de puntjes afgedicht en hebben niet te lijden onder vocht, temperatuurschommelingen en bijvoorbeeld strooizout. Hierdoor zien de oppervlaktes na vele jaren nog net zo verzorgd uit als vlak na het aanbrengen. Door de bewezen rendabiliteit wordt er bespaard op onderhoud en renovatie.


Dit artikel verscheen eerder in het vakblad Stedebouw & Architectuur, thema Bouw & Zorg van 2021. Het hele nummer lezen? Dat kan gratis via onze digitale bibliotheek.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Duurzame en veilige oplossingen voor zorginstellingen

De ophoogsystemen voor galerijen, terrassen, balkons en vloeren, in iedere gewenste kleur, garanderen veiligheid en toegankelijk.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Vooraankondiging aanbesteding ontwerp en bouw Nederlands paviljoen Expo 2025 in Osaka

10 aug om 08:00 uur
Nederland doet mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka van 13 april tot 13 oktober 2025. De…
Lees verder »
descriptionArtikel

Inschrijving Hans de Jonge Start-up Award geopend

9 aug om 10:32 uur
De inschrijving voor de Hans de Jonge Start-up Award is geopend. Deze prijs, een initiatief van Brink, is in het…
Lees verder »
descriptionArtikel

Gevel-as-a-service: ‘Standaardiseer contracten, financiering en technische richtlijnen’

3 aug om 08:00 uur
Een decennium geleden had je je niet kunnen voorstellen dat je het eigendom van een van de belangrijkste…
Lees verder »
descriptionArtikel

‘De beste stedenbouw is stedenbouw die misgaat’

2 aug om 08:00 uur
Hoe meer we de stad volbouwen, hoe meer dit volgens strakke, goed uitgedokterde plannen gaat. Volgens Bjarne…
Lees verder »
foto van een hek
person_outlineBlog

3 belangrijke aspecten voor beveiliging bouwterrein

29 jul om 09:18 uur
Wanneer je verantwoordelijk bent voor de bouw van een pand of voor de renovatie van een gebouw, dan brengt dit…
Lees verder »
descriptionArtikel

‘Sociale woningbouw is voor mensen als jij en ik’

27 jul om 08:00 uur
Er is een woningnood gaande. Als oplossing vinden wij in Nederland heil bij verdichting, maar volgens architect…
Lees verder »
descriptionArtikel

Hofbogenpark: het all-inclusive dakpark van Rotterdam

26 jul om 08:00 uur
Over enkele jaren kunnen Rotterdammers genieten van een rijke natuurlijke omgeving door slechts een trap op te…
Lees verder »
person_outlineBlog

Een voorbeeldige stad

25 jul om 08:00 uur
In het begin van deze eeuw was Rotterdam, de stad waar ik woon, bezig zich opnieuw uit te vinden. Een groep…
Lees verder »