Duurzaamheidskeurmerk voor nieuwbouwwoningen

donderdag 30 september 2010
timer 1 min
BREEAM-NL Nieuwbouw 2.0  beschikt over een volledig geïntegreerd systeem voor de beoordeling van woningen (zowel grondgebonden woningen als appartementen). Deze versie maakt het mogelijk woningen voortaan volledig op eigen niveau te beoordelen, in plaats vanduurzaamheidsprestatie af te leiden van een keurmerk dat gebaseerd is op de beoordeling van utiliteitsbouw.

De DGBC verwacht al tijdens het Nationaal Sustainability Congres op 24 november het allereerste BREEAM-NL Nieuwbouw ontwerpcertificaat voor een woningbouwproject te kunnen uitreiken.

 

Duurzame woningen en appartementen
Projectmanager Maarten Dansen over versie 2.0: “In BREEAM-NL Nieuwbouw houden we rekening met de aanwezigheid van duurzame energievoorzieningen op het plot. Voor een kantoor (utiliteitsbouw) is dat relevant, maar bij woningen moet je dergelijke eisen eerder op wijkniveau bekijken.” Vandaar dat er direct na de presentatie van BREEAM-NL Nieuwbouw 1.0 een werkgroep startte met de opdracht dit keurmerk geschikt te maken voor woningen en appartementen.

 

De beoordelingsrichtlijn is te downloaden van de website van DGBC:

http://www.dgbc.nl/images/uploads/20100929_BRL_2010-v2.0_BREEAM-NL-NL.pdf

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel