Duurzaamheid het credo: modernisering Amsterdam ArenA

maandag 28 maart 2011
timer 2 min
Amsterdam ArenA, het grootste stadion van Nederland voor voetbal, live-concerten, entertainment en business events wordt ingrijpend gemoderniseerd.

De modernisering betekent ondermeer een kwaliteitsimpuls van de huidige gebouwvoorzieningen, verbetering van de veiligheid en toegankelijkheid. Duurzaamheid is het credo tijdens deze uitbreiding die zo’n 18 maanden gaat duren. Een grote stap op weg naar een klimaatneutraal stadion in 2015. Op 4 april viert de Amsterdam ArenA de officiële start hiervan.

 

Modernisering

De modernisering begint met de aanpak van het Hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA. De hospitality ruimtes worden vergroot, de veiligheid en toegankelijkheid worden verbeterd en de kwaliteit van alle voorzieningen zal een grote impuls krijgen. Extra liften en roltrappen zijn in het plan opgenomen in een centraal gelegen nieuwe kern in het hart van het gebouw en er komt een inpandige verbinding tussen het Hoofdgebouw en Entreegebouw. De nieuwe hoofdstructuur van het gebouw zorgt ervoor dat de wayfinding gemakkelijker, overzichtelijker en veiliger is. De officiële start is op 4 april, de oplevering is 18 maanden later. De werkzaamheden staan de evenementen en gebruik van de Amsterdam ArenA ondertussen niet in de weg.

 

Duurzaamheid

Met deze modernisering van het Hoofdgebouw bereikt de Amsterdam ArenA al de helft van de doelstellingen van een klimaatneutraal stadion in 2015. Zo worden de bouwtechnische maatregelen gecombineerd met een nieuw gebouwbeheerssysteem waardoor het monitoren en sturen van de energiestromen voor elke ruimte centraal gebeurt. Middels ‘state of the art’ technologie hoeft er minder verwarmd of gekoeld te worden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel