Duurzaam parkeren op ParkeerVak

woensdag 30 maart 2011
timer 2 min
De vakbeurs ParkeerVak, van 5 tot en met 7 april 2011,  in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch is met circa 100 exposanten het grootste evenement voor de parkeerbranche.

Op dinsdag 5 april presenteert CROW de nieuwe publicatie ‘Ontwerpwijzer parkeergarages’ op ParkeerVak.  Tijdens de middaglezing ‘Ontwerpwijzer en NEN-normen Parkeergarages zal Jeroen Quee namens de CROW-werkgroep de nieuwe publicatie: 293 presenteren en nader toelichten.

 

Ontwerpwijzer parkeergarages

De nieuwe publicatie beschrijft de ontwerpaspecten van parkeergarages. Ontwerptechnisch moet bij parkeergarages met vele bouwkundige en gebruikseisen rekening worden gehouden en uiteraard met de financiële mogelijkheden. Minstens zo belangrijk is dat het gebouw past in zijn omgeving, zowel in stedenbouwkundig als in verkeerskundig opzicht. CROW-publicatie 293 ‘Ontwerpwijzer parkeergarages’ biedt alle betrokken partijen een overzichtelijk richtsnoer om het proces vanaf de initiatieffase tot en met de exploitatie gestructureerd en effectief te laten verlopen. De publicatie richt zich dan ook vooral op ontwerpers, die met behulp van deze ontwerpwijzer op het juiste moment de juiste beslissing kunnen nemen.

 

Duurzaamheid

In de ontwerpwijzer wordt bij alle stappen een toelichting gegeven op duurzaamheid. Bij de voorbereidende werkzaamheden gaat het om duurzame mobiliteit en verderop in het proces wordt ingegaan op duurzaam bouwen en duurzaam inkopen.

 

Duurzame producten en toepassingen

De beurs vormt voor bedrijven het toneel om diverse duurzame producten  en  toepassingen  te presenteren. Exposanten Crow, All Jobs Parking Solutions, Boysen KNOxOUT en Lumi Guide leveren een bijdrage aan het 'groener' maken van de Nederlandse parkeergarage. Zij tonen respectievelijk een nieuwe ontwerpwijzer, verkeersborden voor elektrisch aangedreven voertuigen, luchtzuiverende verf en een parkeerverwijssysteem. ParkeerVak wordt.

 

Meer weten over de actualiteit in parkeeraccommodaties? Kijk op themas/parkeren.51095.lynkx

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel