Duurzaam, gezond en gasloos wonen en werken

donderdag 28 maart 2019
timer 3 min
Orcon en Thercon, een combinatie van twee zusterbedrijven gevestigd in Veenendaal, ontwikkelden Green Igloo: een totaalaanpak voor duurzaam, gezond en gasloos wonen. In de stand op de vakbeurs Building Holland kunt u kennisnemen van dit innovatieve concept. “Het neemt opdrachtgevers, bouwers en beheerders heel veel werk uit handen”, aldus Eddy van Dijk, commercieel manager van Orcon BV, Thercon BV en Green Igloo.

Orcon BV heeft zich in Nederland gespecialiseerd in ventilatiesystemen. Als groothandel, maar ook als producent. OrconBV ontwikkelt en produceert haar eigen ventilatiesystemen, voor utiliteitsbouw (WTU-systemen), en voor woningbouw, met mechanische ventilatie (MVS-systemen) en balansventiliatie (HRC-systemen).  


De producten worden geassembleerd in de sociale werkplaats van Veenendaal. Orcon BV manifesteert zich hiermee nadrukkelijk als maatschappelijk verantwoorde onderneming, hetgeen in de regio wordt gewaardeerd. In 2017 werd Orcon BVuitgeroepen totMVO Ondernemer van het jaar 2016.  


Zusterbedrijf Thercon BV is in Nederland specialist in aircoheaters en warmtepompen. Thercon is in dit segment geen producent, maar exclusief importeur, van Fujitsu|Atlantic. 

IJzersterke combinatie 

Orcon en Thercon werken nauw met elkaar samen. Dit heeft geleid tot een totaalaanpak voor duurzaam en gezond gasloos wonen. Tijdens Building Holland presenteren Orcon en Thercon deze aanpak. Hoeksteen is de combinatie van warmtepomp (en boiler) en balansventilatie (met warmteterugwinning).


Eddy van Dijk noemt deze combi ‘
het slimste stel als het gaat om gezond, duurzaam, en comfortabel wonen. De twee producten excelleren in energieprestaties.HRC ECOMAX, het balansventilatiesysteem met warmteterugwinning, heeft de hoogste EPG-winst in Uniec 2, met een thermisch rendement tot 99,7 procent, en energieklasse A plus. Een vergelijkbare energiewinst haalt de Alfea lucht-water warmtepomp, met 300L boiler: EPC 0.31 (zonder PV-panelen), met een COP van 2.68 bij tapwaterklasse 4, en energieklasse Aplus plus.”

Green Igloo 

Maar we hebben niet alleen uitstekende producten, vervolgt Van Dijk. Om optimaal rendement te halen uit de producten is servicing cruciaal. Om die reden hebben we Green Igloo ontwikkeld. Dit concept biedt duurzame en efficiënte totaaloplossingen voor nieuwbouw en renovatie. Met een gezond en comfortabel binnenklimaat, op basis van hernieuwbare energie, streven we de positieve en duurzame kwaliteiten van een iglo na: goede isolatie, kierdicht,en duurzaam verwarmd, gekoeld en geventileerd.


Met Green Igloo
onderscheiden we ons echt van de markt. Vanuit een brede, integrale blik kijken we naar opgaves en creëren we oplossingen met de best scorende installatieproducten die de installatiesector te bieden heeft. En dit ondersteund met een uitgebreide servicing die erop gericht is om opdrachtgevers (woningbouwcorporaties), aannemers en installateurs zoveel mogelijk te ontzorgen en werk uit handen te nemen.  


Van Dijk voegt toe: “Belangrijk in dit verband is ook dat
we installateurs hier in Veenendaal opleiden. Dat gebeurt in de Orcon Academy en Thercon Academy. Zo kunnen de prestaties van onze installaties op papier ook in de praktijk worden gehaald.”

Practice what you preach 

Hoe Green Igloo in de praktijk werkt demonstreren Orcon en Thercon in het gezamenlijke bedrijfspand in Veenendaal.Hier is het Green Igloo concept verwezenlijkt, met als resultaat een super duurzaam, gezond en gasloos gebouw dat optimaal scoort in energie-effiency, gebruiksgemak en comfort. Kijk en overtuig jezelf.Van Dijk verwijst naar de website:www.greenigloo.nl 


Dit artikel is verschenen in de Building Holland Special 2019. Lees meer van de Building Holland Special in onze bibliotheek

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Duurzaam, gezond en gasloos wonen en werken

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Hoe waardeer je welzijn en betrokkenheid van huurders in concrete, meetbare parameters?

22 mei om 08:37 uur

Deze vraag stond centraal bij de Verdiepingsdag - De Bewoner Centraal - van Saint-Gobain Integral Project…

Lees verder »
descriptionArtikel

Bouwen voor een groene toekomst: horizon verleggen naar 2060

15 mei om 11:00 uur

In een deze week gepubliceerde studie concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dat de…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vijf maatregelen om funderingsschade goed aan te pakken

1 mrt om 10:00 uur

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur verwacht dat vierhonderdduizend panden in Nederland te maken…

Lees verder »
descriptionArtikel

Bouwen binnen CO2-budget: zo doe je dat

6 feb om 07:30 uur

De huidige manier van ontwerpen en bouwen zorgt voor een grote CO2-uitstoot en een forse bijdrage aan de…

Lees verder »
descriptionArtikel

Plattegrond dorp bepaalt dimensies zakelijk complex in China

19 dec 2023

In het financiële en zakendistrict Jiaozi Park in Chengdu wordt momenteel de laatste vrije kavel bebouwd met…

Lees verder »
person_outlineBlog

Minister voor Beleving dient mens, emoties en ervaringen

18 dec 2023

In de bouw- en mobiliteitswereld wordt onder meer vol verwachting uitgekeken naar de…

Lees verder »
descriptionArtikel

WeerWoord 2030 biedt antwoorden voor klimaatverandering

30 nov 2023

De wereld gaat vanaf vanavond in Dubai opnieuw op zoek naar antwoorden die moeten leiden tot een daling van het…

Lees verder »
descriptionArtikel

Ruimtelijke kwaliteit realiseren die niet vanzelfsprekend is

22 nov 2023

Hij zit nog na te genieten tegenover ons. Raymond van Sabben, de architect die een dag eerder zijn creatie, de…

Lees verder »