DuBo Award 2010 voor Plegt-Vos en Jan Wind Architecten

maandag 4 oktober 2010
timer 2 min
Plegt-Vos en Jan Wind Architecten winnen DuBo Award met het nieuwe demontabele bouwsysteem MindBuilding, een industrieel, demontabel, duurzaam en flexibel totaal bouwconcept met een zeer grote ontwerpvrijheid.

Met MindBuilding wordt afscheid genomen van de traditionele bouw. Metselen, wanden optrekken, vloeren storten en andere werkzaamheden gebeuren voortaan op één centrale locatie. Gevels en vloeren worden aldaar op maat gemaakt en pas gemonteerd op de daadwerkelijke bouwlocatie. Een zeer efficiënte manier van bouwen. Door verschillende elementen pas op de bouwlocatie te monteren, worden enorme winsten geboekt. De kosten zijn gedurende de levensduur van een gebouw aanmerkelijk lager en ook winst voor het milieu is een een belangrijk aspect van MindBuilding. De hoge mate van flexibiliteit in het te bouwen object is ook toepasbaar bij toekomstige uit- of inbreidingen. De elementen zijn demontabel en kunnen zowel bij het bouwobject zelf als elders hergebruikt worden. Het object is snel te bouwen, zorgt voor minder bouw- en transporthandelingen en vermindert de CO2-uitstoot. Kortom, een concept voor de toekomst.

 

Uitgangspunt bij de ontwikkeling van MindBuilding is een minimale invloed op de omgeving in termen van milieu en overlast. De gebouwdelen zijn door de standaard maten eenvoudig te demonteren en her te gebruiken. Door prefabricage is het aantal handelingen op de bouwplaats beperkt en is er een beperkte hoeveelheid afval. Dit zorgt voor minimale overlast voor de directe omgeving. Bovendien kan door prefabricage het aantal transportbewegingen geminimaliseerd worden.

 Door prefabricage, gestandaardiseerde koppelingen en een innovatief vloerinstallatiesysteem, kan met MindBuilding in korte tijd een demontabel gebouw neergezet worden. Een gebouw dat eenvoudig, snel, flexibel en efficiënt in- en uitbreidbaar is en een hoge mate van vrijheid van indeling kent. Uniek aan MindBuilding is dat de architect vrij is om het ontwerp te bepalen. Het gebouw kan op een economische basis worden aangepast aan andere eisen of zelfs andere functies. Zowel in vorm, indeling als uiterlijk kan het gebouw meegroeien (of krimpen) met de wensen en eisen van bewoners, gebruikers en/of eigenaren. 

 

www.mindbuilding.nl.

 

www.plegt-vos.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel