Drijvend paviljoen op transport

dinsdag 31 augustus 2010
timer 2 min
Van  Amsterdam-Noord naar de Pampus-haven in Almere.

In opdracht van woningbouwcorporatie Stadgenoot is Ooms Bouwmaatschappij uit Scharwoude gestart met het transport van een drijvend waterpaviljoen van  Amsterdam Noord naar de Pampus haven in Almere. Ooms Bouwmaatschappij realiseerde in 2000 in opdracht van woningcorporatie Het Oosten het waterpaviljoen als tijdelijk verkoopcentrum voor de nieuwe wijk IJburg. De destijds ontwikkelde woon-werk villa’s bestaan uit 6 eenheden die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De villa’s zullen als waterpaviljoen in de Pampus haven een nieuwe bestemming krijgen.

 

Drijvende stad

Het waterpaviljoen zal deel uit maken van de expo Floating Life in Almere Pampus haven, waar Stadgenoot ook in participeert. Floating Life is een tijdelijke expositie van een drijvende stad. De expositie laat zien hoe drijvend bouwen een oplossing kan zijn voor steeds sterker wisselende waterstanden, waterberging, tijdelijke bestemming en flexibele en duurzame gebiedsontwikkeling. Floating Life omvat alle aspecten van een stad: er zijn niet alleen woningen, maar ook culturele/sportfaciliteiten, wegen en er is energievoorziening. De expo groeit door tot 2015 om dan in delen ontmanteld te worden en op verschillende locaties een nieuwe aanmeerplek te vinden. 

 

Nationaal Water Wonen Ruimte Congres

Tevens vindt in de Pampus haven op woensdag 8 september het  nationaal Water Wonen Ruimte congres 2010 plaats.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel