DERBIGUM krijgt DUBOkeur voor Derbipure

maandag 27 juni 2011
timer 2 min
Derbipure®, de plantaardige dakbaan, voldoet nu ook aan het DUBOkeur. Begin dit jaar werd Derbipure reeds Cradle to Cradle gecertificeerd, en nu ontving Derbigum van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) het DUBOkeur voor Derbipure, in de toepassing “Dakbedekking plat dak”.

Om het DUBOkeur te verkrijgen wordt eerst een LCA (Life Cycle Analysis) gemaakt van het product om het dan te kunnen vergelijken met andere systemen op de markt.

 

Het DUBOkeur is een keurmerk dat laat zien dat een bouwproduct (Derbipure) tot de meest milieuvriendelijke producten in een bepaalde toepassing (dakbedekking van een plat dak) behoort. Binnen iedere productgroep komen alleen de beste producten in aanmerking voor het keurmerk.

 

Derbipure®De eerste witte dakbedekking op basis van natuurlijke grondstoffen.

  • DERBIPURE® is een niet-bitumineus waterdichtingsmembraan op plantaardige basis.
  • DERBIPURE® is versterkt met een composiet glas/polyester wapening, geïmpregneerd met een hoogrefl ecterende acryl coating. De duurzaamheid van de coating is gegarandeerd dankzij de EASYCLEAN technologie.
  • Zijn werking als passieve koeler laat energiebesparingen toe. Eens geplaatst op het dak vermindert het de productie van CO2 tijdens zijn volledige levensduur. Dankzij de neutrale pH-coating kan het regenwater gerecupereerd worden.
  • Voor de plaatsing van de DERBIPURE® moet het dak een minimum helling hebben welke voldoet aan de nationale regelgeving en de vereisten beschreven in de lastenboeken.
  • DERBIPURE® is aan de bovenzijde voorzien van een beschermfolie voor een vlotte en propere installatie. De folie is achteraf makkelijk te verwijderen. De bovenzijde van het membraan is eveneens voorzien van een 10 cm brede band zonder coating voor een eenvoudige plaatsing

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel