De Zunne wint BB Golden Green Award 2010

maandag 19 juli 2010
timer 1 min
De Building Business Golden Green Award 2010 is gewonnen door woningcorporatie Lefier met woningbouwproject De Zunne in Groningen in de categorie ‘Duurzame corporatie van het jaar’.

De toepassing van houtskeletbouw wordt in het juryrapport met name genoemd als reden om de Award aan dit project toe te kennen. Met de houtskeletbouw wordt voldaan aan een aantal belangrijke uitgangspunten die opdrachtgever Lefier stelde in het kader van duurzaamheid, zoals een laag energiegebruik (EPC lager dan 0,6) en flexibiliteit voor de toekomst. VDM Woningen leverde o.a. de prefab houtskeletbouwelementen.

 

Bijzonder in het project is ook dat VDM een aspect van 'verantwoord maatschappelijk ondernemen' inbracht: het bedrijf schakelde o.a. voor de afvalscheiding leerlingen van school De Bolster in. Samen met afvalverwerker Van Gansewinkel werd bereikt dat maar liefst 98 procent van alle afval gescheiden werd ingezameld en slechts 2 procent overbleef voor de verbrandingsoven. Normaal ligt dit laatste percentage op circa 35 !

 

 

Projectgegevens

Opdrachtgever: Lefier StadGroningen

Architect: Inbo Drachten

Ontwikkelaar/ bouwer: VDM Woningen, Drogeham

Afval: Van Gansewinkel

Oplevering: najaar 2009

Huurprijzen: van € 490 tot € 525

Verkoopprijzen: van € 199.000 tot € 249.000

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel