De Van Nieuwpoort Groep en Natuhome gaan samenwerken

maandag 6 juni 2011
timer 2 min
. De producent van bouwgrondstoffen en beton uit Gouda en de Alkmaarse projectontwikkelaar vonden elkaar in hun gedeelde aspiraties op het gebied van duurzaam bouwen. In het samenwerkingsverband levert Van Nieuwpoort een belangrijk aandeel in het realiseren van duurzame funderingen en casco’s voor cradle-to-cradle designwoningen.

De heer Jasper Zwemmer, directeur Natuhome: “De Van Nieuwpoort Groep levert naast duurzame grondstoffen, veel innovatieve producten die bijdragen aan duurzaam bouwen. Door bijvoorbeeld het inbrengen van de Betonson energiepaal in combinatie met de Betonson klimaatvloeren in een bouwproject,  is er een energiebesparing tot wel 60 procent haalbaar met daarnaast een vermindering van de CO2-uitstoot tot 30 procent. Door kennis en ervaring te delen zetten we een verdere stap in de realisatie van bouwprojecten met maximale duurzaamheid. Daarnaast biedt de samenwerking mogelijkheden om te komen tot een verdere reductie van de bouwkosten.“  

 

Logische stap

De samenwerking tussen de Van Nieuwpoort Groep en Natuhome is een logische stap, gezien de leidende rol die duurzaam ondernemen speelt in de bedrijfsmissies van beide partijen. Met een tal van innovaties levert Van Nieuwpoort een bijdrage aan duurzaam bouwen in Nederland. Zo is er de Betonson energiepaal. Deze heipaal ontrekt energie aan de bodem. Dit zorgt in combinatie met Betonson klimaatvloeren voor energiezuinig en comfortabel verwarmen en koelen. Het inzetten van deze combinatie leidt tot vermindering van energiekosten en CO2-reductie. Naast de levering van Next Step beton, gemaakt van gerecyclede grondstoffen zoals CO2-arm cement met hoogovenslakken en ReBeA Stone (gerecycled spoorballast), maakt Van Nieuwpoort zich sterk voor een zo duurzaam mogelijk productieproces, met een betoncentrale die draait op groene energie en volledig hergebruik van afvalstromen.

 

Comfortabele en budgetvriendelijke designwoningen

Natuhome als fabrikant legt zich toe op bouwprojecten met een uitsluitend duurzaam karakter. Op basis van “Total Cost of Ownership” gaat het hierbij om comfortabele en budgetvriendelijke designwoningen met een onderhoudsgarantie die oploopt tot 60 jaar. Natuhome heeft inmiddels meerdere gecertificeerde partners gecontracteerd die volgens het cradle-to-cradle principe duurzame materialen leveren. Van Nieuwpoort tekende voor de verduurzaming en het kostenefficiënter maken van de betonnen funderingen en casco’s.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel