De Nieuwe Bibliotheek winnaar vakjury, Arte College wint publieksprijs

zondag 26 december 2010
timer 2 min
Architectenbureau Meyer en Van Schooten heeft met De Nieuwe Bibliotheek de tweejaarlijkse Almeerse architectuurprijs van de vakjury gewonnen. De publieksprijs ging naar het Arte College van Kraaijvanger Urbis Architecten uit Rotterdam.

Jeroen van Schooten die de prijs van de vakjury in ontvangst nam, was bijzonder verheugd met de onderscheiding. “Het betekent dat het gebouw kennelijk voldoet aan de eisen die er vooraf aan gesteld werden: een ontmoetingsplaats waarin je in kunt dwalen. Met veel licht waardoor de bezoeker ook contact met de omgeving heeft.”

 

De vakjury van de Almeerse architectuurprijs bekeek de afgelopen tijd 21 ontwerpen, zowel woningen als gebouwen. Dat uiteindelijk voor de bibliotheek werd gekozen kwam door het bindende element dat het project heeft. “Dat is belangrijk in een nog zo jonge stad als Almere is, 34 jaar”, vertelde juryvoorzitter Jaap Huisman. "In zo'n stad heb je gebouwen nodig waar mensen graag komen. Dat bevordert de onderlinge binding. De bibliotheek voldoet volledig aan dat doel."

 

Arte College

Volgens het Almeerse publiek is het Arte College het mooiste gebouw van de laatste twee jaar. Het gebouw wordt gewaardeerd vanwege onder meer een buitentribune en een bijzondere fietsenstalling. Het Arte College staat in Almere Poort en is gericht op jongeren die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen.

 

De Architectuurprijs Almere

Sinds 1999 wordt om de twee jaar door Casla de Architectuurprijs Almere georganiseerd. Projecten die twee jaar voorafgaand aan de prijs zijn opgeleverd, komen in aanmerking om als winnaar te worden aangewezen. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. Daarnaast worden de bewoners van Almere uitgenodigd te stemmen op hun favoriete project.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel