Dalfsen wint Enexis Energietransitie Prijs Meer Met Minder

maandag 18 april 2011
timer 2 min
Dalfsen wint Enexis Energietransitie Prijs 2011met het project Duurzaam (T)huis, een energiebesparingsproject in bestaande woningbouw in Dalfsen. De jury werd onder andere gevormd door Chris Bruijnes, directeur van Meer Met Minder.

In het project van de gemeente Dalfsen zitten alle aspecten en ingrediënten die nodig zijn om tot succesvolle energiebesparing te komen. De gemeente heeft de ambitie om in 2025 CO2-neutraal te zijn, in samenwerking met de bewoners. De gemeente stimuleert, de bewoners profiteren evenals de lokale ondernemers die bij energiebesparende maatregelen worden ingeschakeld.

 

Deskundige jury

Een jury, bestaande uit Jan Peters, directeur Asset Management Enexis, en Chris Bruijnes, directeur Meer met Minder, koos voor aanvang van het Enexis-congres uit alle inzendingen drie genomineerden. Daarbij letten ze op de aanpak, het draagvlak bij bewoners en een doelmatige uitvoering. Het aanwezige publiek bij het congres (vooral afgevaardigden van gemeenten en woningbouwcorporaties) koos de uiteindelijke winnaar.

 

Jan Terlouw, voorzitter van het Platform Energietransitie Gebouwde Omgeving (Pego) en tevens oud-politicus, reikte de prijs uit tijdens het Enexis-congres 'de Slimme Wijk' in Fort Voordorp in Groenekan. De gemeente mag 10.000 euro besteden voor training en coaching van de eigen medewerkers op het gebied van duurzaamheidsmarketing en gedragsbeïnvloeding.

 

De twee andere genomineerden voor de prijs waren Woningcorporatie Wetland Wonen Groep uit Vollenhove met het project Warm voor Weinig en Woningcorporatie Destion uit Gennep met projecten in Nieuw Bergen en in de gemeente Bergen.

 

Eerste editie

Het is de eerste keer dat de Enexis Energietransitie Prijs wordt uitgereikt. De prijs is dit jaar bestemd voor een energiebesparingsproject in bestaand stedelijk gebied. Voor een volgende editie zullen wellicht andere

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel