DaF-architecten wint Dirk Roosenburgprijs met ontwerp bruggen

dinsdag 5 juli 2011
timer 2 min
Door  DaF-architecten ontworpen bruggen in Eindhoven hebben samen met Park Meerland, Atelier Dutch, en het gemaal,Van Helmond|Zuidam architecten, de jury- én de publieksprijs van de Eindhovense Dirk Roosenburgprijs 2011 gewonnen.

De Dirk Roosenburgprijs heeft als doel de kwaliteit van de gebouwde omgeving te bevorderen door middel van openbare discussie. De prijs wordt toegekend aan een uitgevoerd project binnen de grenzen van de gemeente Eindhoven in de periode maart 2009 t/m maart 2011.

Groene lob

Uit het juryrapport: "Park Meerland te Meerhoven, inclusief pompgemaal en bruggen, is van een bijzondere schaal. Als groene lob past het in de structuur van Eindhoven. De situering is tegelijkertijd strategisch in de Vinex-wijk Meerhoven. Daardoor werkt het park verbindend en is het een belangrijke ontmoetingsplek. Daarmee bevat het park een grote sociale component. De opzet biedt een forum met kamers, daardoor blijft het ondanks zijn schaal een overzichtelijk park.


Subliem park

De jury noemt het een subliem park: “Het is jong en toch al doorleeft. Het ligt erbij alsof het al jaren niet anders is geweest. Dit komt mede door de vanzelfsprekende en onnadrukkelijke mix van bestaand groen met nieuwe elementen. De niet ingevulde vlaktes geven het iets robuust, iets rauws, maar tegelijkertijd is het op momenten liefelijk en gedetailleerd. De aandacht voor het ontwerp van de bruggen en het pompgemaal dragen hier sterk aan bij. Het geheel prikkelt de fantasie."


Ook bij het publiek was het project favoriet: het kreeg 559 van de in totaal 1359 uitgebrachte stemmen.




Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel