Crayons iHome

maandag 3 januari 2011
timer 3 min
is een bouwgroep met een collectief particulier bouwproject in Almere Homeruskwartier. Bouwgroep iHome start met de bouw van een appartementcomplex voor starters - zodra er voldoende particperende bewoners zijn voor de dertien appartementen en een uitbater voor de bedrijfsruimte in de plint.

 

 

Projectgegevens

ArchitectiHome en  Crayons Bouw- en Vastgoedkundig advies
Opdrachtgever iHome
BouwjaarGeplande oplevering begin 4de kwartaal 2011

 

Beschrijving

iHome bezit een kavel in het centrumgebied van het Homeruskwartier, op de hoek van de Agamemnonsingel en de Nestorstraat. De kavel is onderdeel van een woonblok rond een binnentuin. Zodra zich bij iHome genoeg toekomstige bewoners hebben aangesloten, start de zelfbouwgroep met de realisatie van het appartementencomplex, ???´?? geheten. ???´?? heeft 2 bedrijfsruimtes in de plint en daarboven dertien appartementen. Parkeren gebeurt in de parkeerkelder onder het woonblok.

 

Ontwerp

Het gebouw van iHome voor 13 appartementen bestaat vooralsnog op papier. Binnenkort wordt de bouwvergunning aangevraagd en de grond overgedragen. De gevel die iHome ontwierp, gezamenlijk met adviesbureau Crayons, geeft slecht een impressie van de mogelijke toekomstige façade. In het interieur is nog veel meer ongewis. Ihome ontwierp op papier 13 appartementen voor starters, allemaal anders van indeling en omvang. De plattegronden variëren van 60 tot 129 vierkante meter vloeroppervlak. De 13 plattegronden zijn in eerste instantie louter voorbeeld, in een later stadium van de ontwikkeling van het gebouw worden ze leidraad.

  

Gefaseerd

Afhankelijk van de ontwikkelingsfase kunnen bewoners, tevens mede-eigenaars, meer of minder hun stempel drukken op hun woning. ???´?? wordt gefaseerd ontwikkeld. In fase 1 kunnen bewoners al hun wensen met betrekking tot de indeling van het appartement nog realiseren, in samenwerking met het bouwkundig team van Crayons Vastgoed. Vanaf fase 2 zijn de door iHome ontworpen plattegronden leidend en is de invloed van bewoners beperkt.  

 

Meer kwaliteit

Bouwgroep iHome wil in Almere starterswoningen op maat realiseren – in plaats van de ‘te dure en te krappe restruimte’ die de conventionele markt aan deze doelgroep laat, zoals iHome stelt. Het initiatief is een vorm van collectief particulier mede-opdrachtgeverschap met als doel meer kwaliteit en meer vierkante meters, aldus de zelfbouwgroep.

 

Bouwgroep

De starter die in ???´?? wonen wil, moet lid worden van de zelfbouwvereniging. En het lidmaatschap betekent: participeren. De leden zijn ontwikkelaar, met invloed op het eindresultaat – en op de eindprijs. Ihome stelt dat de vierkante meterprijzen bij deze manier van particulier ontwikkelen drastisch lager zijn. Ihome gaat uit van 1.600 euro per vierkante meter. Wie vroeg instapt krijgt nog eens een korting van 100 euro. Zes mensen hebben zich inmiddels aangemeld als bewoner/ontwikkelaar. In de plint komt een Surinaams-Javaans eethuis. 

 

Locatie

  

Crayons iHome

52° 22' 11"

05° 13' 18"


Grotere kaart weergeven

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel