Contract DGBC en BRE is voorbeeld voor buitenland

woensdag 29 september 2010
timer 2 min
Elf buitenlandse councils nemen het als voorbeeld voor de eigen afspraken met de BRE.

Onlangs zetten drie prominente DGBC’ers hun handtekening onder een Framework Contract met BRE, de eigenaar van de BREEAM methodiek. Bestuursvoorzitter Jaap Gillis, Job Dura (Financiën) en Directeur Stefan van Uffelen tekenden namens de Dutch Green Building Council (DGBC) het tien jaar geldige contract.

 

Het framework contract dekt alle DGBC-keurmerken en DGBC-trainingen rond BREEAM, een internationale methodiek voor het bepalen van de duurzaamheidsprestatie van gebouwen. Het contract maakt de DGBC tot de exclusieve vertegenwoordiger van de BRE en zijn producten in Nederland. Ook geeft het de DGBC meer ruimte om zelfstandig zaken aan te pakken. Dat versnelt de processen en leidt er wellicht toe dat bepaalde procedures goedkoper worden voor partijen die hun projecten willen laten certificeren volgens BREEAM-NL.

 

Internationale standaard

Met de totstandkoming van dit framework contract verricht de DGBC pionierswerk. Elf buitenlandse councils nemen het als voorbeeld voor de eigen afspraken met de BRE. Het betreft de Green Building Councils van België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Noorwegen, Polen, Rusland, Turkije en Zweden. De DGBC vindt het van groot belang dat we ook op Europees niveau over duurzaamheid dezelfde taal spreken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel