COD ontwikkelt parkeervoorziening voor KPN

maandag 11 juli 2011
timer 2 min
COD en KPN hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van eenparkeervoorziening ten behoeve van het hoofdkantoor van KPN, op het Maanpleincomplexin de Haagse Binckhorst.

COD zal een parkeervoorziening voor 400 parkeerplaatsen over 6 lagen ontwikkelen aan

de Saturnusstraat met een verbinding naar het KPN hoofdkantoor.

 

Complex Maanplein

Deze voorziening past in de ambitie van KPN om alle activiteiten in Den Haag zo veel mogelijk op het complex Maanplein te centraliseren en het gebruik te intensiveren, als voortvloeisel uit de invoering van Het Nieuwe Werken. Door deze beweging komen er twee parkeerterreinen in de Wegastraat voor herontwikkeling beschikbaar.

 

Gemengde bestemming

De ontwikkeling past binnen de uitgangspunten van de gebiedsvisie voor De Binckhorst. Naast de aanleg van de Rotterdamsebaan staat hierin een ambitie voor het toevoegen van wonen en voorzieningen in het gebied beschreven. Met deze ontwikkeling wordt geanticipeerd op het verkrijgen van een gemengde- of woonbestemming op de locatie, na beëindiging van de huurovereenkomst met KPN. Dit wordt bereikt door het parkeergebouw zodanig te bouwen dat een transitie in functie mogelijk is, hetgeen past binnen de filosofie van COD om ‘Future Proof’ te (her)ontwikkelingen.De Gemeente Den Haag faciliteert COD hierin maximaal. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2012.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel