CentraLine AX: duurzaam en economisch rendement door volledige systeemintegratie

donderdag 27 januari 2011
timer 3 min
CentraLine AX van Honeywell integreert en beheert alle onafhankelijke energiesystemen binnen één beheersbaar platform als totaalsysteem.

Klimaatbeheersing, verlichting, veiligheid... systemen die vaak autonoom en onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd en beheerd. Systemen die ook als niet-integrale oplossingen de exploitatiekosten van een gebouw behoorlijk kunnen opstuwen. CentraLine AX van Honeywell biedt hiervoor de ideale oplossing door alle onafhankelijke energiesystemen binnen één beheersbaar platform als totaalsysteem te integreren én te beheren. Hierdoor kan fors worden bespaard op het energieverbruik en de exploitatiekosten van een gebouw.

 

Spin in het web

CentraLine AX is de spin in het web en maakt het mogelijk alle onafhankelijk aangestuurde autonome systemen tot één geheel te integreren. Hierbij fungeert het hardwareplatform HAWK als een meertalige integratiemodule. Feitelijk gezien is HAWK een informatieknooppunt en leest informatie die uit verschillende systemen worden gestuurd. HAWK koppelt de knooppunten aan elkaar en leest deze webbased informatie die vervolgens zichtbaar is op één communicatie-inferface 24/7, waar ook ter wereld. Zo heeft men realtime inzicht in de gebruiksgegevens van energie, water, de integratie met andere systemen én in de gegevens ten behoeve van onderhoud en service. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat men inzicht heeft in het lokale energieverbruik, zodat kosten doorberekend kunnen worden of maatregelen kunnen worden genomen om het energieverbruik te verlagen. Deze centrale manier van toezicht op afstand op systemen van verschillende producenten biedt een volledig nieuwe en vooral bedrijfsefficiënte kijk op onderhouds- en servicemogelijkheden.

 

Rendement

Bij het integreren van (energieverbruikende) systemen wordt veelal per communicatieprotocol een oplossing bedacht. CentraLine AX ondersteunt de meeste communicatieprotocollen, zoals TCI/IP, BACnet, KNX, Lon-Works, M-bus en ModBus. Installatiewerkzaamheden worden zo tot een minimum beperkt. Het meeste rendement wordt echter behaald op de hoogte van het energieverbruik en de exploitatiekosten. In veel gebouwen vormen de energiekosten een kwart van het exploitatiebudget. Door de unieke systeemintegratie vormt CentraLine AX het instrument bij uitstek om de energiekosten te verlagen. Het systeem kan bijvoorbeeld worden uitgebreid met een module voor financiële analyses, die de mogelijkheid biedt om het energieverbruik te vertalen naar reële kosten. Voor gebouweigenaren kan dit een uitkomst bieden, omdat het energieverbruik is te koppelen aan gebruikers van een gebouw. CentraLine AX sluit hierdoor naadloos aan op de nieuwe Europese wetgeving, die als doelstelling heeft een reductie van 20 procent van de CO2-uitstoot in 2020. Kortom, rendement van maatwerk op het gebied van energiebeheer, kostenplaatsen, energieanalyses en financiële analyses.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel