CementEvent brengt constructeurs en architecten samen

dinsdag 25 januari 2011
timer 2 min
Keynotespreker is Kim Nielsen, internationaal toparchitect van 3XN uit Denemarken, tevens architect van het Bimhuis.

Op 12 april a.s. organiseren Uitgeverij Æneas en vakblad Cement het CementEvent in het Bimhuis in Amsterdam. Het centrale thema van de middag is ‘gezonde spanning - dialoog tussen architectuur en constructie’. Keynotespreker is Kim Nielsen, internationaal toparchitect van 3XN uit Denemarken, tevens architect van het Bimhuis. Naast Nielsen zijn er topsprekers van ABT, Arup en UNStudio. Beslissers van constructie- en architectenbureaus en de ontwerpende disciplines van bouwbedrijven en toeleveranciers die het CementEvent bezoeken, krijgen een helder beeld van hoe constructeurs en architecten succesvol kunnen samenwerken om zo de beste projecten te realiseren. Zij leren hoe elkaar te inspireren in plaats van tegen te werken.

 

Kim Nielsen geeft zijn visie op bouwen in Nederland. Is de relatie tussen architect en constructeur in ons land anders dan in het buitenland? En in hoeverre kunnen we daar in Nederland wat van leren? Walter Spangenberg (directeur en raadgevend ingenieur van ABT) vertelt wat dé succesfactoren zijn voor een goede samenwerking tussen constructeur en architect.

 

Daarnaast vertellen Arjan Dingsté (senior architect UNStudio) en Jeroen Coenders (computation manager Arup) aan de hand van project Station Arnhem over hun samenwerking tijdens dit spectaculaire project. Laatste spreker is Joop Paul (directeur en raadgevend ingenieur Arup). Hij motiveert eenieder: durf over de grenzen van het vakgebied heen te kijken!

 

Tot slot is er tijdens het CementEvent ruimte voor een echte dialoog tijdens de paneldiscussie onder leiding van Cees Kleinman, hoofdredacteur van vakblad Cement. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen gaan sprekers met elkaar en het publiek in discussie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel