BUVA SolidSeal kaderdichting toepasbaar binnen Passief Bouwen projecten

donderdag 23 juni 2011
timer 2 min
Met de BUVA SolidSeal kaderdichting is het mogelijk om  lucht-dichtheidsklasse 3 met een enkele kaderdichting te realiseren. Daarmee voldoet deze kaderdichting aan de eisen van energieconcepten zoals Passief Bouwen.

Een goede luchtdichtheid is een belangrijk aspect binnen energiezuinige woningen. Dit geldt zeker voor energieconcepten zoals Passief Bouwen.  In de SBR publicatie ‘Luchtdicht Bouwen’ is hiervoor zelfs een nieuwe klasse, luchtdichtheidsklasse 3, gedefinieerd.

 

Testen

Om te voldoen aan de zware luchtdichtheidsklasse 3 wordt bij  draaiende delen (ramen en deuren) in houten kozijnen een dubbele kaderdichting geadviseerd. Met de BUVA SolidSeal kaderdichting is het nu mogelijk om deze lucht-dichtheidsklasse 3 met een enkele kaderdichting te realiseren. Dit is aangetoond door testen op basis van de NEN-EN 1026 ‘Ramen en deuren - Luchtdoorlatendheid – Beproevingsmethode’.

 

Optimale situatie beoordeeld

Bij het testen is niet alleen de optimale situatie beoordeeld maar zijn ook extra spelingen en afwijkingen gecreëerd om de praktijk zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen. Ook in deze praktijksituaties presteert de BUVA SolidSeal kaderdichting binnen luchtdichtheidsklasse 3.

 

Rapport

In een rapportage van Kettlitz Gevel- en Dakadvies B.V., onderdeel van de Nieman Groep, wordt de gelijkwaardigheid van de BUVA SolidSeal onderbouwd. De BUVA SolidSeal is onderdeel van de BUVA PreSet Full Proof, een set zelfstellende en corrigerende BUVA hang- en sluitwerkproducten voor houten kozijnen.

 

www.buva.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel