Britse onderscheiding 'RIBA International Fellowship' voor MVRDV

donderdag 7 oktober 2010
timer 2 min
Onder de laureaten bevinden zich dit jaar Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries, de drie oprichters en partners van MVRDV.

Het bestuur van het Royal Institute of British Architects' (RIBA) heeft de namen bekend gemaakt van de acht architecten die dit jaar de International Fellowship zullen ontvangen. Deze prestigieuze jaarlijkse onderscheiding wordt toegekend aan niet-Engelse architecten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de architectuur. Onder de laureaten bevinden zich dit jaar Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries, de drie oprichters en partners van MVRDV.

 

RIBA voorzitter Ruth Reed: “Het is een groot genoegen om namens de RIBA deze architecten te onderscheiden, zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd binnen de wereld van de architectuur”. Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries zijn blij met de onderscheiding die wordt toegekend op het moment dat de eerste realisatie van MVRDV in het Verenigd Koninkrijk – de Balancing Barn in Suffolk - een feit is.

 

De RIBA International Fellowships 2011 zal op 10 februari a.s. tijdens een ceremonie bij de RIBA in Londen worden overhandigd. De overige vijf architecten die dit jaar de onderscheiding in ontvangst mogen nemen zijn Abdel Wahed El-Wakil, Kjetil T. Thorsen en Craig Dykers van Snøhetta, Ma Yansong van Mad Architects en Edouard François. De acht architecten die de RIBA International Fellows 2011 zullen ontvangen, voegen zich bij een indrukwekkende en groeiende lijst van ca. 70 niet-Britse architecten, zoals Toyo Ito, Herzog&deMeuron, Frank Gehry en Oscar Niemeyer. De andere Nederlandse architecten die tot nu toe de International Fellowship van de RIBA in ontvangst hebben mogen nemen zijn Herman Herzberger, Francine Houben van Mecanoo en Rem Koolhaas van OMA.

 

Het RIBA Honours Committee van dit jaar bestond uit RIBA voorzitter Ruth Reed, de architecten Edward Cullinan, Eva Jiricna en Chris Wilkinson, ingenieur Max Fordham en opdrachtgever Laura Lee.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel